Početna Sadržaj Moj dnevnik ONE LJUBE I SPREMNE SU SLUŽITI
ONE LJUBE I SPREMNE SU SLUŽITI PDF Ispis

 

Utorak, 01.02.2011.g.

 

Svako jutro na misi, hodajući prema dragom don Frani da primim ŽIVOGA GOSPODINA ISUSA KRISTA u sebe, obavim i molitve prema svecima čiji se kipovi nalaze lijevo i desno od oltara i na zidu iza samog oltara. Tako se dragoj i Svetoj Djevici Mariji molim, zahvaljujem i blagoslivljam tri puta jer su tri njezine, što slike što kipa, na tim mjestima. Molim se i apostolima čije su slike i kipovi tamo, molim se i dragom Svetom Josipu koji, kao pravi zaštitnik, stoji sa strane i pazi da bude sve u redu. I svima se njima molim, blagoslivljam i zahvaljujem, samo se jednoj svetici moram i ispričavati i moliti ju za oprost. SVETOJ MARIJI MAGDALENI, našoj župnoj zaštitnici. Pogled na njezinu veliku sliku na vitraju povrh oltara uvijek u meni izazove neku sjetu i malu žalost da ju mi župljani premalo slavimo, premalo joj se utječemo, premalo ju častimo, premalo ju molimo, premalo ju blagoslivljamo. I ja zajedno sa svim mojim župljanima. I, UVIJEK JU ZAMOLIM DA NAM OPROSTI ŠTO JU VIŠE NE SLAVIMO I ČASTIMO.

I ja ponekad zaboravim na nju. A ONA, NA SLICI NA TOM VITRAJU, KAO DA NE MARI ZA TO. ONA ZALJUBLJENO GLEDA SVOGA GOSPODINA, KOJI JE RASPET NA KRIŽU KOJEGA ONA DRŽI U RUCI.

I već sam joj obećao da ću joj sastaviti neku molitvu ili kratke litanlije. I podsjetim se na to i opet zaboravim.

A danas, danas me ona podsjetila na to koliko je naš Gospodin, JEDAN BOG, ljubio i cijenio žene koje su bile u Njegovom životu. O NJEGOVOJ MAJCI, DJEVICI MARIJI, NE TREBA NI GOVORITI. NJU JE I UZNESAO NA NEBO.

Ali, preko ljubavi i poštovanja prema Mariji Magdaleni On nam je pokazao koliko su žene važne u njegovom životu. Time nam je htio za uvijek dati primjer kolika je važnost žena u našim zajedničkim ljudskim životima.

Iz Marije Magdalene On je izgnao sedam đavola. Znači, bila je opsjednuta, došla je kod Gospodina da ju spasi i On ju je spasio. No, ona nije, kao mnogi drugi koje je spasio i ozdravio, otišla svojim putem u životu i zaboravila na svoga Spasitelja. NE. ONA SE OBRATILA JEDNOM ZAUVIJEK. Ona Ga je danomice pratila, i sa drugim ženama, Njemu i apostolima spremala je, kuhala, prala ali STALNO SE MOLILA I PRISUSTVOVALA NJEGOVIM PROPOVJEDIMA.

Kao i današnje žene. RADI, KUHAJ, PERI, SPREMAJ a onda još budi vesela, prati muža i djecu, idu u crkvu, posjeti roditelje. I NIKAD NE SMIJU POSUSTATI.

A Gospodin je to znao i vidio. I kad su došle teške kušnje i progoni RAZBJEŽALI SU SE HRABRI MUŠKARCI, APOSTOLI I OSTALI, OD NAŠEG GOSPODINA. ALI NEKE ŽENE, MAJKA MARIJA A I MARIJA MAGDALENA SE NISU RAZBJEŽALE.

SAMO ŽENA MOŽE TOLIKO VOLJETI DA, KADA ONAJ KOJEGA LJUBI PROPADA, GA NE OSTAVI.

APOSTOLI SU TAKOĐER LJUBILI GOSPODINA I ZAKLINJALI MU SE NA LJUBAV. I SIGURNO SU GA LJUBILI. ALI NJIHOVA LJUBAV NIJE IZDRŽALA GOSPODINOVU KUŠNJU.

I poslije Gospodinove smrti , NJEZINA LJUBAV NIJE PRESTALA. PRVA JE BILA NA NJEGOVOM GROBU. SAMA. I VIDJELA JE DA JE KAMEN ODGURNUT I DA GOSPODINA NEMA. I JAVILA JE TO APOSTOLIMA KOJI JOJ NISU VJEROVALI. A ONA SE VRATILA, I KAŽE EVANĐELIST ''…stajala je vani kod groba i plakala.'' A kad su je anđeli pitali: ''Ženo, što plačeš?'', ona im je odgovorila jednom rečenicom PUNOM LJUBAVI I BOLI, (na koju ja uvijek plačem jer toliku ljubav i bol jednostavno ne mogu izdržati bez suza): ''Uzeše Gospodina mojega i ne znam gdje ga staviše.''

I Isus joj se prvoj ukazao. Pokazao je koliko cijeni njezinu bezgraničnu ljubav.

Isus je znao cijeniti ljubav i trud i strpljenje svih žena oko sebe. One nisu bile predodređene da budu apostoli. Ali, koliko sam vidio kroz našu povijest Gospodin je puno žena pozvao da svjedoče za njega i mnoge su postale svetice i mučenice, UMRLE SU ZA NJEGA.

ON JE BIO NJIHOV ZARUČNIK, ON IH JE LJUBIO I ONE SU BILE SPREMNE UMRIJETI ZA NJEGA.

U mojem životu postojala je jedna jedina žena. MOJA SUPRUGA. ONA ME LJUBILA. A JA SAM ČESTO TU LJUBAV '' BIČEVAO I RAZAPINJAO NA KRIŽ''. KADA MI JE DOBRO IŠLO U ŽIVOTU JOŠ SAM VIŠE ''GAZIO'' PO TOJ LJUBAVI. KADA SU DOŠLI DANI KUŠNJI SHVATIO SAM DA SAM GRIJEŠIO. I BIO SAM SPREMAN NA POSLJEDICE. NA RASTAVU. ZNAO SAM DA SAM IMAO BEZGRANIČNU LJUBAV KOJU, RADI MNOGIH SITUACIJA, NISAM ZASLUŽIO. ALI, MOJA SUPRUGA IZVUKLA JE NEGDJE SNAGE, PRONAŠLA JE JOŠ NEGDJE ONE ''IZGAŽENE'' LJUBAVI I SPASILA NAŠ BRAK. POBIJEDILA JE NJEZINA LJUBAV. SVO ZLO KOJE NAS JE SNAŠLO. SADA JE NA MENI RED. MARIJE MAGDALENA ME GLEDA I PRATI, GOSPODIN JE TU. NE SMIJEM RAZOČARATI NIKOGA. NEĆU MOĆI GOSPODINU NA OČI.

Susreo sam se u zadnjih nekoliko mjeseci sa velikim problemima koje imaju neke obitelji. U SVAKOJ TAKVOJ OBITELJI KOJA IMA TE PROBLEME, NERAZUMIJEVANJE SUPRUŽNIKA, PRVO JE I OSNOVNO ŠTO U NJIMA NEMA GOSPODINA, ILI GA SE TEK TRAŽI. DRUGO, ŠTO JE ISTO TAKO VAŽNO, NEMA ILI JE NESTALO LJUBAVI. ČIM NEMA LJUBAVI PREMA GOSPODINU IZGUBILA SE I LJUBAV PREMA SUPRUŽNIKU.

I u većini slučajeva žene su te koje se trude da nekako brak dovedu u ''normalu'', da ponovno nekako funkcionira. ONE BI HTJELE LJUBITI I BITI LJUBLJENE. Muškarci su tvrdi i vrlo sujetni. Uvijek će prvo vidjeti greške svojih žena a brzo će opravdati svoje greške. Takav sam bio i ja.

Ali, žene su vrlo rijetko te koje se predaju. ONE SE BORE ZA LJUBAV. ONE LJUBE I SPREMNE SU SLUŽITI.

I sa svim tim ženama sam razgovarao i molio ih da izdrže. Da se bore za svoje muževe. Da mole Gospodina za pomoć, da se mole za svoje muževe. Jer su jače, jer su stabilnije u vjeri i ljubavi više od muškaraca. A posebno sam im rekao, tako osjećam, što ih je i malo pogodilo, da ako to neće, Gospodin će im to uzeti za grijeh. Više nego muževima. Jer su jače.

GOSPODIN JE SVIM ŽENAMA DAO ZA PRIMJER SVOJU MAJKU I MARIJU MAGDALENU. U svim njegovim kušnjama one su bile s njim. Nisu ga napuštale. Tako i vi ŽENE, UGLEDAJTE SE U MAJKU MARIJU I MARIJU MAGDALENU. MOLITE SE I BORITE ZA ONE KOJE VOLITE I NEMOJTE IH NAPUSTITI U NJIHOVIM KUŠNJAMA. Muškarci su u kušnjama slabiji od vas žena. I ono što ja mogu svjedočiti, vi žene spašavate većinu brakova što će vam Gospodin cijeniti kada dođete pred njega.

MOŽDA SU VAM VAŠI MUŠKARCI VAŠE KARTE ZA VJEČNI ŽIVOT.

BLAGOSLOVI GOSPODINE SVE ŽENE I UDIJELI IM SNAGU LJUBAVI SVOJE MAJKE I MARIJE MAGDALENE.

BLAGOSLOVLJEN GOSPODINE U VIJEKE.