Početna Sadržaj Moj dnevnik ISUSE, UZDAM SE U TEBE
ISUSE, UZDAM SE U TEBE PDF Ispis

 

Utorak, 25.01.2011.g.

 

Jučer navečer sam pogledao a danas sam počeo čitati knjigu ''DNEVNIK SESTRE MARIJE FAUSTINE KOWALSKE''. I ponovno sam plakao i zahvaljivao Gospodinu na sestri Faustini. I na milostima koje joj je dao, i na njezinoj patnji i na kraju, na njezinom svjedočenju svega onoga što joj je Gospodin prenio.

Neizmjerna je bila njezina ljubav prema Gospodinu, a s druge strane Gospodin nam je preko nje prenio koliko nas voli i koliko mu je do nas stalo. Zahvaljivao sam mu gledajući njegovu sliku onako kako ga je vidjela sestra Faustina i kako je prenijela jednom slikaru da ga na slika i koji je to učinio kao ispunjenje jednog svog zavjeta. To je sestri Faustini naredio sam Gospodin Isus kada joj se ukazao jedne večeri.  PREKRASNA  SLIKA  BOŽJEG  MILOSRĐA. I rekao joj: ''JA  OBEĆAJEM  DA  ONA  DUŠA,  KOJA  ŠTUJE  OVU  SLIKU,  NEĆE  BITI  IZGUBLJENA.  OBEĆAVAM  TAKOĐER,  VEĆ  OVDJE  NA  ZEMLJI,  POBJEDU  NAD  NEPRIJATELJIMA,  POSEBNO  U  TRENUTKU  SMRTI.  SAM  ĆU  IH  BRANITI  KAO  SVOJU  ČAST.''

To je svima poznata slika Gospodina Isusa Krista s podignutom desnom rukom a s lijevom na srcu gdje mu iz srca izlazi snop zraka u dvije boje, crvenoj i bijeloj, a ispod njegovog lika su napisane riječi ''ISUSE, UZDAM SE U TEBE''. Svi znate da ta slika ide uz Krunicu Božjeg Milosrđa koja se dosta rasprostranila kod nas i po cijelom katoličkom svijetu. Tu Krunicu i ja molim svaki večer i to dvije. Jednu za obraćenje i ozdravljenje jedne mi drage osobe a drugu za duše u čistilištu.

Zapravo to i nije slika nego poster veličine cca 33x50 centimetara. Kupio sam ga u Knjižari Antuna Padovanskog na Kaptolu i nalijepio ga na lijevu stranu zida gdje se molim pred raspelom i pred više od 30 raznih sličica svetaca, anđela i arkanđela, Djevice Marije, Svete Obitelji, Gospodina Isusa Krista, Duha Svetoga i TROJEDINOG BOGA.

Cijeli taj dio zida oblijepljen mi je sa tim sličicama a u sredini je raspelo s RASPETIM GOSPODINOM oko kojeg je čislo od Krunice. Tu si ja kleknem i molim.

Sve sam to skupio u zadnjih godinu dana. Nešto sam dobio na poklon a nešto sam kupio po našim svetištima i katoličkim knjižarama. I nastojao sam da sve budu posvećene i blagoslovljene.

I kod svake molitve i kod nekih teških trenutaka i kada se samo nalazim u sobi, ja ''bacim'' pogled na sve te slike i sličice i uvijek dobijem neku poruku ili misao od svih onih koji su na tim slikama. Nijedna slika me ne može ostaviti ravnodušnim. Ponekad se osjećam jako blisko sa tim osobama koje su na slici. Razgovaram s njima kao da su stvarno tu.

JEDNOSTAVNO NE MOGU OSTATI RAVNODUŠAN DOK POGLEDAM NEKU OD TIH SLIKA I PRISJETIM SE ŠTO JE TA OSOBA PROŽIVJELA U SVOJEM ŽIVOTU, KAKO JE SVJEDOČILA SVOJU VJERU. A DA NE GOVORIM O TOME KADA VIDIM RASPETOG SPASITELJA NA KRIŽU ILI SLIKU PRESVETOG TROJSTVA.

I stalno mi dolaze nove ideje i porivi da nabavim još koju sliku nekih svetaca ili blaženika. Svima njima je tu mjesto i svima njima sam se, a sigurno se budem i u budućnosti, ZA NEŠTO MOLIO. Nekako mi je lakše tako im se moliti gledajući njihove slike i izgled kakav je prikazan na slikama. I za neke od njih ima posebne osjećaje. Vjerujem da tako svatko od nas osjeti prema nekom svecu ili nekoj svetoj slici veću ili manju sklonost. LIJEPI SU TO OSJEĆAJI.

I sada sam pogledao sliku, poster, sa našim MILOSRDNIM GOSPODINOM ISUSOM KRISTOM i riječima  ''ISUSE, UZDAM SE U TEBE''. Ta slika i te riječi samo mi govore da je beskrajno milosrđe koje Gospodin osjeća prema nama, da ćemo svi dobiti priliku da dođemo kod Njega u Njegovo Kraljevstvo. No, ne smijem tu zaboraviti BOŽANSKU PRAVDU od koje nitko neće moći pobjeći zbog svojih nedjela.

Složite si i vi neki kutak svojeg doma sa svojim sličicama, raspelom, krunicom ili drugim predmetima koji su vam dragi. Vjerojatno ga mnogi i imate. Tu nađite svoj mir, tu se molite i tu, kao ja ponekad, osjetite kako bi to bilo u Kraljevstvu Nebeskom, gdje se sve te osobe i nalaze. Ja si to ne mogu baš najbolje zamisliti ali su mi te osobe preko molitvi prema njima, razgovora s njima i preko njihovih pojava, postale bliske. Ako će mi BOŽJE MILOSRĐE dati da ih jednom sretnem, bio bi to susret onih koji su se već negdje vidjeli.

ISUSE, UZDAM SE U TEBE I U TVOJE MILOSRĐE ZA MENE I SVE NAS GRJEŠNIKE.

BLAGOSLOVLJEN BIO U VIJEKE I BLAGOSLOVLJENI BILI BOG OTAC I BOG DUH SVETI.