Početna Sadržaj Moj dnevnik KAKO GOSPODIN USLIŠAVA NAŠE MOLITVE
KAKO GOSPODIN USLIŠAVA NAŠE MOLITVE PDF Ispis

 

Petak, 18.03.2011.g.

 

Kako i kada će nam Gospodin uslišati naše molitve? Dobri smo vjernici, živimo po njegovim zapovijedima, molimo mu se za neku našu potrebu, a On nam nikako ne odgovara.


To je vječno pitanje nas vjernika. Na tom pitanju se vrlo često kuša i naša vjera u Gospodina.

Tako sam neki dan susreo jednu mladu ženu, šetala je s djetetom. I ona i muž redovno idu na mise. Koliko sam vidio, poštuju Božje zapovijedi. Mladi su, formirali su obitelj, dobili su dijete, međusobno se vole i poštuju. Na putu su trajnog rješavanja svojeg stambenog pitanja.

UGLAVNOM JEDNA BLAGOSLOVLJENA MLADA OBITELJ. REKAO BIH, PO BOŽJOJ VOLJI.

No, upita me ta žena, da li bih joj mogao reći što ja mislim o uslišanju molitvi. Da se ona i muž dosta mole za neke svoje potrebe, koje ne mogu ispuniti jer im drugi oko njih nisu izvršile neke obveze koje su preuzeli. I da se stvarno trude da budu dobri vjernici, idu često na misu, nastoje vršiti Božje zapovijedi. Ali, da se jednostavno ništa ne događa ILI DA SE MOŽDA DOGAĐA, ALI DA ONI NE MOGU PREPOZNATI BOŽJE ZNAKOVE, KOJE IM GOSPODIN ŠALJE KAO ODGOVOR NA NJIHOVE MOLITVE.

I ja sam joj samo rekao da moraju biti strpljivi ali da ja, koji to gledam sa strane, jednostavno vidim DA SU ONI JEDNA BLAGOSLOVLJENA OBITELJ I DA SAMO TAKO TEBAJU NASTAVITI, BITI STRPLJIVI U MOLITVAMA I PREPUSTITI GOSPODINU VODSTVO. JER, ON ZNA ŠTO JE ZA NJIH NAJBOLJE.

 

Nisam joj tada rekao, ali mislim da je shvatila, a možda će i pročitati ovaj članak, GOSPODINOVO POIMANJE ONOGA ŠTO NAM TREBA, ČESTO SE I JAKO RAZLIKUJE OD ONOGA ŠTO MI MISLIMO DA NAM TREBA. ZAŠTO?


ZATO JER GOSPODIN ZNA, A DAJE I NAMA TO SPOZNATI, DA NAM JE OVAJ ZEMALJSKI ŽIVOT SAMO KRATKA PRIPREMA ZA VJEČNI ŽIVOT. ON NAM TU NA ZEMLJI, U NAŠEM SVAKIDAŠNJEM ŽIVOTU, NASTOJI POMOĆI U TOME DA SE PROČISTIMO I UČVRSTIMO U VJERI I DUHOVNOSTI KAKO BI ONDA STEKLI BLAGODAT VJEČNOG ŽIVOTA U NJEGOVOM KRALJEVSTVU. A POJAM VJEČNOSTI NAMA JE TEŠKO SHVATLJIV.

 

I to je, moramo priznati, vrlo često, potpuno drugačije od onog što mi mislimo da su naše potrebe. Mi gledamo na to kako bi imali čim više materijalnih stvari da možemo lagodnije i sigurnije živjeti, da bez nekih velikih kušnji i truda uvijek dobijemo ono što mi mislimo da bi trebali imati. Novac, stanove, kuće, aute, dobro plaćene poslove, zdravlje, popunjeno slobodno vrijeme, itd.

 

TOGA SVEGA NEMA U KRALJEVSTVU BOŽJEM I GOSPODIN NE VIDI POTREBU DA NAS U TOME RAZVIJA I DA NAM ZA TO ISPUNJAVA NAŠE MOLITVE. NO, TO NE ZNAČI, DA ĆEMO BITI BOSI I GOLI, GLADNI, BEZ KROVA NAD GLAVOM, STALNO BOLESNI ILI NESRETNI, BEZ OBITELJI I SL.


NE. SVE ĆE TO NAM GOSPODIN NADODATI. SAMO MU MI MORAMO VJEROVATI, RASTI U DUHOVNOSTI, SVJEDOČITI ZA NJEGA SVOJIM ŽIVOTOM I RADOM, POMAGATI DRUGIMA, ITD.


I MORAMO SE UPITATI I DATI SI JASAN ODGOVOR, IZ SVOJE NUTRINE. DA LI JE MENI SADA BITNO DA DOBRO, PO NAŠIM LJUDSKIM MJERILIMA SVE SE SVODI NA MATERIJALNE STVARI, ŽIVIM OVDJE NA ZEMLJI, ILI ŽELIM OVIM ŽIVOTOM ZASLUŽITI VJEČNI ŽIVOT GORE U NJEGOVOM KRALJEVSTVU?


PREMA ODGOVORU KOJI ĆEMO SI DATI ĆEMO I ŽIVJETI. A S TIM ŽIVOTOM ZA KOJI ĆEMO SE ODLUČITI ZASLUŽITI ĆEMO MJESTO U STANOVIMA KOJE NAM JE GOSPODIN PRIPRAVIO U SVOJEM KRALJEVSTVU ILI ĆEMO VJEČNO GORJETI U MUKAMA PAKLA. I TO JE TO.

 

I dobro je kazala ta draga mlada žena, DA LI PREPOZNAJEMO I KAKO PREPOZNATI BOŽJE ZNAKOVE. I nabrojila je ona neke iz njihovog života, ZA KOJE NISU SIGURNI ŠTO ZNAČE.

Da, prepoznavanje BOŽJIH ZNAKOVA čini nam se jako teško. No, da li je to tako teško? Je teško onima koji ne vjeruju u Gospodina i njegove planove za nas. Koji žive po svojim sebičnim mjerilima. Oni su u stalnoj presiji i grču što će i kako biti. I stalno, kada im se nešto dogodi, misle da netko ima nešto protiv njih. I sve što se oko njih događa tumače na svoj način, svojim ograničenim sposobnostima i umom.

 

Naprotiv, nama kršćanima, koji vjerujemo i živimo po Gospodinu, TO NE BI TREBAO BITI PROBLEM. KADA NAM SE NEŠTO DOGODI MI SAMO MORAMO SEBE PITATI DA LI JE TO ŠTO SE DOGODILO PO BOŽJEM, PO NJEGOVOJ RIJEČI, PO NJEGOVIM ZAPOVIJEDIMA ILI NE. I POMOLITI SE GOSPODINU I DUHU SVETOMU DA NAM DADNE TO SPOZNATI.

 

I VJERUJTE, VIŠE PUTA SAM TO ISPROBAO NA SEBI, BRZO UVIDITE DA LI JE TO BOŽJI ZNAK ILI NAM ZLO HOĆE ''UVALITI'' NEKU SVOJU SMICALICU. TOČNO ĆETE OSJETITI U SEBI ŠTO JE PO BOŽJEM A ŠTO PO ZLU. I TOGA SE DRŽATI.

 

JER, VJERUJTE, NIKADA GOSPODIN NE KUŠA SA TAKVIM STVARIMA, DA NAM ŠALJE ZNAKOVE KOJE NEĆEMO MOĆI PREPOZNATI. GOSPODIN TAKO NE KUŠA. KUŠNJE GOSPODNJE SU JASNE.

 

Zato, kada god očekujete neki znak od Gospodina, ili vam se dogode neke stvari kojih se niste nadali, UPITAJTE SE I PROMOTRITE, DA LI JE TO BOŽJEM ILI PO ZLU. USPOREDITE, RAZMISLITE, POMOLITE SE I SVE ĆE VAM POSTATI JASNO.

 

PA STVORITELJ VAŠ VAS JE STVORIO JER VAS LJUBI I ŽELI DA VAM BUDE DOBRO. SAMO AKO VI TO HOĆETE, AKO GA SLUŠATE I VRŠITE BOŽJE ZAPOVIJEDI.


Pa će te tako uvidjeti da su često vaše prošnje i molitve plod vašeg stremljenja ka lagodnosti i prekomjernosti i sl. I da nisu plod vaših istinskih potreba. A Gospodin to vidi i zna pa vam i ne uslišava molitve. JER NE ZNA ŠTO BIH VAM USLIŠIO KAD VAM JE SVE POTREBNO ZA VAŠ ŽIVOT VEĆ DAO. I DA STE MU DRAGI I DA VAS LJUBI.

 

GOSPODINE, USLIŠI MOLITVE SVIH ONIH POTREBITIH KOJI VRŠE TVOJU VOLJU.

 

BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.