NEMIR PDF Ispis

 

Subota, 05.03.2011.g.

 

Jučer me, od popodneva prema večeri, ''držao'' neki nemir, neka psihoza. Bio je u meni a nisam mogao dokučiti zbog čega ga osjećam. Bio je to onaj osjećaj kad ti se sve unutra stisne, osjećaš se rastrgano i nikako si ne možeš ''naći mjesto''. Sve što čuješ i vidiš oko sebe kao da se odbija od tebe. Isto mi se dogodilo i prije nekoliko tjedana. KAO DA SE U MENI I OKO MENE VODILA NEKA NEVIDLJIVA BORBA KOJU SAM OSJEĆAO A NISAM JU MOGAO VIDJETI NI SPOZNATI.

Još da sam znao neki razlog tome, da je to radi nekog, mojeg ili tuđeg, problema možda bi mi i bilo lakše. Ovako, ostalo mi je samo da probam dokučiti razlog tom nemiru. Sve sam očekivao da će se nešto loše dogoditi ili da će mi netko javiti neku lošu vijest. No, ništa se od toga nije dogodilo. Baš ništa. A nemir je rastao. Odem na kompjutor i malo ''poštekam'' po njemu. Ništa. Odem i pogledam malo s obitelji televizor. Ništa. Opet sve isto. Psihoza i nemir kao da se povećava.

Ja sam znao što moram napraviti. Kao i zadnji put. No, mislio sam da će se to samo po sebi riješiti i da će nemir nestati. Ne znam, možda će to zvučati nestvarno ili prepotentno, ALI IMAO SAM OSJEĆAJ DA SE U MENI I OKO MENE VODI NEKA DUHOVNA BITKA SILA DOBRA I SILA ZLA. No, nisam mogao spoznati da li je ta borba vezana uz mene, ili nekog od meni bliskih ljudi ili nešto ili nekog drugog. Kako bilo da bilo, ni danas nisam spoznao o čemu se radilo. A moji ukućani nisu ništa primijetili.

A ja sam se htio riješiti toga nemira. Znao sam ja da taj nemir nije po dobrom. Nijedan nemir kod kojeg se loše osjećate nije po dobru. Zato ga se trebate čim prije riješiti i ne smije dozvoliti da se duže zadrži u vama i oko vas. Jer bi vam mogao napraviti veliku štetu. Djelovati privremeno ili trajno i na vas i na vašu okolinu. ALI NE PO DOBRU NEGO RAZARAJUĆI. A tu jedino Gospodin može pomoći.

 

Tako sam i ja. Kada se taj osjećaj nemira nikako nije smanjivao i nije prestajao, JA SAM OTIŠAO PO LIJEK. PO RIJEČ BOŽJU. PO MOLITVU.


Otišao sam u sobu i uzeo BIBLIJU. Već dva dana čitam KNJIGU O JOBU. Pa sam pročitao nekoliko stranica. Pošto je tekst, ako ga želiš razumjeti, vrlo zahtjevan stao sam nakon što sam pročitao tih nekoliko stranica. Tada sam kleknuo preda RASPETOG GOSPODINA i izmolio Molitve Svete Brigite. I Krunicu Božjeg Milosrđa.

 

Već kod čitanja Biblije osjetio sam da se nemir smiruje odnosno da se ne širi. A kada sam na početku Molitvi Svete Brigite izrekao prve riječi ''BOŽE, DOĐI I SPASI ME. GOSPODINE DOĐI ŠTO PRIJE I POMOZI MI.'', više nisam mislio o nemiru. Poslije sam razmišljao da je zapravo već onda taj osjećaj nemira počeo prestajati. Kada sam završio sa svim molitvama, OSJEĆAJA NEMIRA VIŠE NIJE BILO U MENI. Otišao sam u dnevnu sobu gdje su supruga i kćer gledale televizor te sam nastavio s njima gledati neki film. I NEMIRA VIŠE NIGDJE.


Da mi je tada bilo tko rekao bilo kakvu tešku i lošu vijest ne bi me niti nešto posebno uznemirila ili šokirala. Prihvatio bi ju kao i svaku drugu stvar ili događaj.

 

U MENE JE UŠAO MIR. BOŽJI MIR. BOŽJA RIJEČ IZ BIBLIJE I BOŽJE MOLITVE OBJAVLJENE SVECIMA ODAGNALE SU NEMIR IZ MENE A DUH SVETI JE DONIO MIR.


I to su vam moje tablete za smirenje, moj psiholog, moj psihijatar, moje ambulante i bolnice i svi drugi silni ljudski lijekovi i postupci ZA RJEŠAVANJE NEMIRA I PSIHOZA koji mi se nekad jave. BOŽJA RIJEČ U BIBLIJI I BOŽJA RIJEČ OBJAVLJENA U MOLITVAMA.


Ma nema takvog nemira i psihoze koje ti BOŽJI LIJEKOVI neće izliječiti. Ne ulazim u područje gdje je sve već tako daleko otišlo da je potrebna, osim duhove i medicinska pomoć. No, to su slučajevi gdje čovjek to nije prije prepoznao na početku I NIJE ŽIVIO PO BOŽJOJ RIJEČI. KADA NIJE IMAO GOSPODINA U SVOJEM ŽIVOTU. Onda tu zlo čini puno štete, UNIŠTAVA ČOVJEKA IZNUTRA. Odlazi se liječnicima, dolaze tablete. Odlazi se kojekakvim nadriliječnicima.

 

BEZ GOSPODINA, U SVEMU TOME CARUJE ZLO. NO, KADA DOĐE GOSPODIN, KROZ MOLITVU I SVOJU RIJEČ KOJE NAM JE OBJAVIO, ZLO BJEŽI I NESTAJE.

 

Zato, kada god osjetite neki nepoznati nemir, BIBLIJU U RUKE, A NE TABLETE, ALKOHOL ILI DROGU. NA KOLJENA PRED GOSPODINA I UPUTITE MU SVOJE MOLITVE. I sami ćete vidjeti rezultate. NEMIR NESTAJE, GOSPODIN GA UZIMA SEBI.

Probajte, ja vam ovo svjedočim jer sam to sve prošao. No, vi se sami morate uvjeriti.

 

DRAGI BOŽE, PREUZMI NAŠE NEMIRE, NEKA DUH SVETI UMIRI I OJAČA NAŠE DUŠE I NAŠA SRCA.

 

BLAGOSLOVLJEN TI BOŽE U VIJEKE.