Početna Sadržaj Moj dnevnik PJESMA ANĐELA I RIKA ZLA
PJESMA ANĐELA I RIKA ZLA PDF Ispis

 

UTORAK, 01.03.2011.g.

 

 

Gospodin često ima, prema našim ljudskim poimanjima, vrlo čudne pute i čudna oruđa kako da nekome od nas pomogne i kako da usliši naše molitve. Vrlo često se ti puti i oruđa ne poklapaju s onim što i kako smo mi molili. Ili, što je vrlo često, mi se i ne molimo za neke naše potrebe, ali Gospodin vidi u kakvoj smo kušnji i ne dozvoljava zlu da nas kuša preko naše snage nego nam pošalje pomoć onako kako ON ZNA DA ĆE SPASITI VRIJEDNOSTI KOJE SU MU DRAGE I NAŠU DUŠU ZA VJEČNI ŽIVOT. DA ONA NE PROPADNE. Ne naše tijelo, ne naš status u društvu, ne naše materijalne stvari i sl., nego nas same, naš brak, našu vjeru i druge prave vrijednosti, te na kraju on najvažnije, NAŠU DUŠU.

Kada me zlo skoro dovelo do paklenih vrata, po putu koji je vodio u moju propast, u razoreni brak, u razorene odnose s djecom i roditeljima, GOSPODIN MI JE DOŠAO POMOĆI i dozvolio je zlu da me baci u dodatne kušnje. I ZLO JE DRAGE VOLJE TO UČINILO NADAJUĆI SE DA ĆE ME SLOMITI DO KRAJA TE MI UZETI DUŠU. BACILO ME U PRITVOR, SUĐENJE, GUBITAK POSLA I NA KRAJU U ZATVOR.

No, Gospodin me kroz te kušnje htio trgnuti da promijenim život, DA PROBUDI U MENI VATRU S MOJEG KRŠTENJA, DA PROBUDI U MENI DAROVE KOJE MI JE DAO. I DA GA POZOVEM U POMOĆ. A ostalo je bila moja slobodna volja koju mi je također On dao prilikom mojeg začeća u majčinoj utrobi.


POMOĆ MI JE BILA POTREBNA, SAMO ME ON MOGAO SPASITI. NO, JA SAM GA MOGAO A I NISAM MORAO ZVATI DA ME SPASI. MOJA VOLJA.


I JA SAM GA POZVAO! ZAPJEVALI SU ANĐELI NA NEBU, ZARIKALO JE ZLO U PAKLU! OBRATIO SE JOŠ JEDAN VELIKI GRJEŠNIK, SPAŠENA JE JOŠ JEDNA ZALUTALA OVCA.


I ZNA SE DA ĆE TA SPAŠENA OVCA TADA POSTATI BOŽJE ORUĐE ZA SPAŠAVANJE DUŠA. JER TO ORUĐE JE ISKUŠANO, OČVRSNULO JE U VATRI GRIJEHA KOJU JE IZDRŽALO I NA NJEMU SE VIDI DA JE TO GOSPODINOVO ORUĐE. GOSPODIN GA JE PROKUŠAO I OBLIKOVAO I PRIPREMIO ZA NJEGOV DALJNJI PUT.


A biti Gospodinovo oruđe znači da će se to oruđe koristiti za spašavanje DRUGIH IZGUBLJENIH OVACA, ZA OBRAĆENJE I SPAS DRUGIH DUŠA. DA BUDE OPET PJESMA ANĐELA I RIKA ZLA.


HVALA TI GOSPODINE ŠTO SI ME ODABRAO ZA SVOJE ORUĐE. NEKA DUH SVETI VODI I JAČA TVOJE ORUĐE KOJE JE BEZ TEBE BIJEDNO I JADNO.


BLAGOSLOVLJEN TI BOŽE U VIJEKE.

NEKA TE SVOJOM VJEČNOM PJESMOM SLAVE SVI ANĐELI NA NEBU I NA ZEMLJI.