Početna Sadržaj Moj dnevnik BOŽJE MILOSRĐE
BOŽJE MILOSRĐE PDF Ispis

 

Utorak, 08.02.2011.g.

 

BOŽJE MILOSRĐE. Nigdje nisam naišao na obećanje tolikih milosti i spasa za sve duše kao kod poziva na ŠTOVANJE BOŽJEG MILOSRĐA, a na koje štovanje nas zove sam Gospodin preko poruka i milosti koje je dao Svetoj Faustini.

Jedan moj dragi prijatelj, koji je u svakodnevnoj borbi sa zlom koje ga tišti preko jednog poroka i koji traži put da se iz toga izvuče, rekao mi je, nekoliko puta, da ga na misi, na koju se trudi čim češće ići, kada svećenik izgovori riječ MILOSRĐE, nešto dotakne. Dobije neki posebni osjećaj. Ja sam mu nekoliko puta pričao o knjizi DUHOVNI DNEVNIK koji je pisala Sveta Faustina i prepričavao što joj je Gospodin govorio KAKO ĆE SE MNOGI SPASITI KOJI ĆE ŠTOVATI NJEGOVO BOŽJE MILOSRĐE.

I igrom slučaja, SADA ZNAM DA JE TO BILO PO BOŽJOJ PROVIDNOSTI, kupio sam prije Božića nekoliko slika Milosrdnog Isusa gdje Mu iz srca izlaze dvije zrake, ZRAKE BOŽJEG MILOSRĐA. I jednu sam poklonio njemu želeći ga s time potaknuti da se moli BOŽJEM MILOSRĐU za svoj spas i za pobjedu u borbi protiv zlog duha koji je u njemu po njegovom poroku. I dao sam mu sličicu Milosrdnog Isusa sa riječima molitve KRUNICE BOŽJEG MILOSRĐA, rekavši mu da ju neka svakodnevno moli. Iskreno, tada nisam još toliko znao o BOŽJEM MILOSRĐU ni o Svetoj Faustini.

No, prema BOŽJOJ PROVIDNOSTI još prije nekoliko mjeseci kupio sam u Zagrebu DUHOVNI DNEVNIK Svete Faustine. I ta knjiga stajala je nekoliko mjeseci na stolu i nisam ju počeo čitati. Sada znam i zašto. Gospodin je znao da moram još rasti u vjeri da bih mogao shvatiti svu VELIČINU BOŽJEG MILOSRĐA. I evo, čitam ju već nekih 15-tak dana. Svakodnevno nekoliko stranica OTKRIVAJUĆI SNAGU I VELIČINU BOŽJEG MILOSRĐA koliko ju ja, grješnik i smrtnik, mogu shvatiti.

Jer, BOŽJE MILOSRĐE JE TOLIKO NEIZMJERNO I NESHVATLJIVO. A MI SMO TAKO NIŠTAVNI A TAKO GA BESKRAJNO POTREBNI.

I svakodnevno molim dvije KRUNICE BOŽJEG MILOSRĐA. Jednu za trpeće duše, i od danas za duše na samrti, a jednu za određene osobe za koje osjetim da im treba BOŽJE MILOSRĐE. Tako sam danas u molitve stavio i jednu dragu staru ženu, bolesnu, kojoj sam ujutro odnio i sliku MILOSRDNOG ISUSA GDJE MU IZ SRCA IDU DVIJE ZRAKE NJEGOVOG VELIKOG MILOSRĐA. I draga ženica se rasplakala i bilo joj je jako drago. NEKA JOJ SE SMILUJE BOŽJE MILOSRĐE I NA OVOM I NA ONOM SVIJETU.

Kada sam si danas razmišljao o tome što da napišem u ovaj svoj dnevnik bilo mi je na pameti nekoliko tema. Pa se nisam mogao odlučiti. I onda pogledam knjigu DUHOVNI DNEVNIK. I u tom trenutku mi sine da moram pisati o BOŽJEM MILOSRĐU.

Kada sam danas čitao DUHOVNI DNEVNIK Svete Faustine donio sam odluku da ću napisati jedan članak u ovaj svoj dnevnik koji će sadržavati samo prekrasne poruke i misli koje je Gospodin davao Svetoj Faustini a ona ih je zapisala u svoj DUHOVNI DNEVNIK.

Kako ih ima mnogo neke ću od njih podijeliti s vama odmah.

''…U SVAKOJ DUŠI OSTVARUJEM DJELO MILOSRĐA. ŠTO VEĆI GRJEŠNIK, TO VEĆE PRAVO NA MOJE MILOSRĐE. NAD SVAKIM DJELOM MOJIH RUKU JEST MOJE MILOSRĐE. TKO SE POUZDAJE U MOJE MILOSRĐE NEĆE SE IZGUBITI, JER SVE NJEGOVE STVARI SU MOJE A NJEGOVI NEPRIJATELJI RAZBIJAJU SE O PODNOŽJE MOJIH NOGU.''


''KAD RAZMISLIŠ ŠTO TI JA GOVORIM U DUBINI SVOJEG SRCA, IMAT ĆEŠ VIŠE KORISTI NEGO ČITAJUĆI MNOGE KNJIGE. KAD BI PAK DUŠE HTJELE SLUŠATI MOJ GLAS, KAD GOVORIM U DUBINI NJIHOVA SRCA, ONE BI ZA KRATKO VRIJEME DOSPJELE DO VRHUNCA SVETOSTI.''


''NASLONI SVOJU GLAVU NA MOJE RAME. ODMORI SE I SKUPI SNAGU. JA SAM UVIJEK S TOBOM…''


''VJEČNI OČE, PRIKAZUJEM TI TIJELO I KRV, DUŠU I BOŽANSTVO TVOG LJUBLJENOG SINA, GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA, KAO ZADOVOLJŠTINU ZA NAŠE GRIJEHE I GRIJEHE CIJELOG SVIJETA. PO GORKOJ MUCI ISUSOVOJ SMILUJ SE NAMA.'' Kada sam obavila tu molitvu, čula sam u duši riječi: ''TA MOLITVA JE ZA UBLAŽENJE MOJE SRDŽBE. MOLIT ĆEŠ JE DEVET DANA KAO UOBIČAJNU KRUNICU I TO: NAJPRIJE OČE NAŠ I ZDRAVO MARIJO I VJEROVANJE, DODAJUĆI NA ZRNCE OČENAŠA RIJEČI: VJEČNI OČE, PRIKAZUJEM TI TIJELO I KRV, DUŠU I BOŽANSTVO TVOJEGA LJUBLJENOG SINA, GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA, KAO ZADOVOLJŠTINU ZA NAŠE GRIJEHE I GRIJEHE CIJELOGA SVIJETA. NA ZRNCA ZDRAVOMARIJE MOLIT ĆEŠ SLIJEDEĆE: PO GORKOJ MUCI ISUSOVOJ, SMILUJ SE NAMA I CIJELOM SVIJETU. NA KONCU ĆEŠ PONOVITI TRIPUT RIJEČI: SVETI BOŽE, SVETI JAKI BOŽE, SVETI BESMRTNI BOŽE, SMILUJ SE NAMA I CIJELOMU SVIJETU.''


''O KAKVE MILOSTI ĆU PODIJELITI DUŠAMA KOJE ĆE MOLITI OVU KRUNICU. SREDIŠTE MOJEG MILOSRĐA POKREĆE SE ZA ONE, KOJI MOLE OVU MOLITVU. ZAPIŠI OVE RIJEČI, MOJA KĆERI, PROPOVIJEDAJ SVIJETU MOJE MILOSRĐE. NEKA CIJELO ČOVJEČANSTVO UPOZNA MOJE NEISCRPIVO MILOSRĐE. TO JE ZNAK KONAČNOG VREMENA. ZATIM DOLAZI DAN PRAVEDNOSTI. DOKLE JE JOŠ VRIJEME, NEKA SE UTJEČU IZVORU MOJEG MILOSRĐA. NEKA KORISTE KRV I VODU KOJA JE ZA NJIH TEKLA.''


''…KAD BI GRIJESI DUŠE BILI KAO NOĆ - KAD BI SE GRJEŠNIK OBRATIO MOJEM MILOSRĐU, ON BI MENI ISKAZAO NAJVEĆU ČAST I POSTAO HVALOM MOJEG GORKOG TRPLJENJA. KAD NEKA DUŠA VELIČA MOJU DOBROTU, SOTONA DRHĆE PRED NJOM I BJEŽI DO U DNO PAKLA.''


Evo, samo ovih nekoliko Gospodinovih riječi i misli, i molitva koju nam je dao, POKAZUJU SNAGU I ZNAČAJ SLAVALJENJA BOŽJEGA MILOSRĐA. ZA NAŠ SPAS.

Pročitajte još jedanput ovaj članak a posebno ono što je Gospodin rekao Svetoj Faustini. I SLAVITE BOŽJE MILOSRĐE. MOLITE KRUNICU BOŽJEG MILOSRĐA SVAKI DAN. ZA SEBE I ZA SVE DRUGE TRPEĆE DUŠE. JER, KAKO JE REKAO GOSPODIN, DAN PRAVEDNOSTI JE BLIZU. ZATO SE JOŠ POTRUDIMO DA SE SPASIMO, KADA TO MOŽEMO SAMI. POSLIJE NAŠE OVOZEMALJSKE SMRTI TO VIŠE NEĆEMO MOĆI I OVISIT ĆEMO SAMO O BOŽJEM MILOSRĐU KOJE NISMO TRAŽILI KADA SMO BILI NA ZEMLJI.

 

SLAVITE BOŽJE MILOSRĐE.


ISUSE, UZDAM SE U TEBE!