Početna Sadržaj Iz knjiga MISLI S GORE BLAGOSLOVA
MISLI S GORE BLAGOSLOVA PDF Ispis

ELLEN G. WHITE

MISLI S GORE BLAGOSLOVA

 

Jedna od prvih knjiga koje sam pročitao na putu svog obraćenja bila je i knjiga Ellen G. White MISLI S GORE BLAGOSLOVA. Poslije sam vidio da je navedena gospođa plodna spisateljica i da je vrlo poznata u kršćanskom svijetu po nizu svojih knjiga gdje svjedoči za Gospodina. No ja u tom trenutku to nisam znao. Ja sam birao knjige s polica i prvo sam malo pogledao sadržaj i otraga na koricama nešto o piscu i ako me to privuklo, uzeo sam knjigu da ju pročitam. Tako je bilo i s ovom. I odmah od početka me knjiga duboko dojmila. I da vam ne prepričavam zašto evo jedne misli spisateljice o knjizi.

''POZNATE ISTINE ĆE VAM OTKRITI SVOJE NOVE STRANE, BIBLIJSKI TEKSTOVI ĆE VAM IZNENADA, KAO DA JE MUNJA BLJESNULA, ZASJATI U NOVOM ZNAČENJU, VIDJET ĆETE POVEZANOST DRUGIH ISTINA S DJELOM ISKUPLJENJA, I ZNAT ĆETE DA VAS KRIST VODI, DA JE BOŽANSKI UČITELJ PORED VAS.''

Tako je i bilo. S obzirom da do tog trenutka nisam baš pročitao puno vjerske literature ovo je za mene bilo ''žestoko'', što sam u tom trenutku i trebao. Ako ste i vi u takvom stanju, ovo je knjiga za vas. Vjerojatno navedena spisateljica ima još dobrih knjiga ja ih više nisam tražio jer sam htio svjedočiti svoje osjećaje i razmišljanja. No, do toga mi je pomogla doći i ova knjiga iz koje vam donosim nekoliko misli i dijelova koje sam si onda zapisao u bilježnicu.

 

SVA NJIHOVA LICEMJERNA POBOŽNOST, NJIHOVE LJUDSKE IZMIŠLJOTINE I CEREMONIJE, PA ČAK I HVALISAVO ISPUNJAVANJE FORMALNIH ZAHTJEVA ZAKONA, NISU IH MOGLI UČINITI SVETIMA. ONI NISU BILI ČISTOG SRCA, NISU BILI PLEMENITI NI SLIČNI KRISTU PO KARAKTERU. (o Židovima Isusovog doba)

 

BOŽJA NAMJERA NIJE DA NAS OSLOBODI OD PATNJE, KOJA JE NEIZBJEŽNA POSLJEDICA GRIJEHA, VEĆ DA NAS SPASI I OD SAMOGA GRIJEHA.

 

ONO ŠTO SMATRAŠ PROPAŠĆU ZAPRAVO TE VODI NAJVEĆEM BLAGOSLOVU.

 

MI SE NE SMIJEMO ZAKLINJATI NIČIM. SVE POTJEČE OD BOGA. ZATO NIŠTA OD ONOGA ŠTO IMAMO NEMAMO PRAVO PONUDITI KAO SVOJE U ZALOG DA ĆEMO ISPUNITI SVOJU RIJEČ.

 

ISTINA JE OD BOGA; A LAŽ, U SVAKOM OD SVOJIH BEZBROJNIH OBLIKA, POTJEČE OD SOTONE; TKO GOD, NA BILO KOJI NAČIN, SKREĆE S PRAVOG PUTA ISTINE, SAM SEBE PREPUŠTA SILI ZLOGA.