Početna Sadržaj Moj dnevnik O GOSPODINE MOJ!
O GOSPODINE MOJ! PDF Ispis

 

Četvrtak, 14.04.2011.g.

 

Uvijek me fasciniraju Isusove riječi koje je izgovorio u onoj svojoj prekrasnoj propovijedi na Gori: ''BLAGO SIROMASIMA DUHOM: NJIHOVO JE KRALJEVSTVO NEBESKO!''


U nedjelju sam bio u posjeti jednom čovjeku u bolnici. Nismo neki prijatelji, znamo se jer je iz istog sela gdje sam i ja stanovao. Mlad čovjek, 40-tak godina. Obolio je od tuberkuloze radi teških uvjeta života i trošne kuće u kojoj živi s bratom. I kada sam čuo da je u bolnici, zamolio sam svojega brata da mu odemo jedan dan u posjetu. Jer, kada mu je moj brat bio u posjeti poručio mi je, preko njega, da mu donesem neku vjersku knjigu. Ne veliku i ne debelu. Nešto što će on moći pročitati.

Jer taj čovjek pomagao je ponekad mojem bratu pa sam tako ja s njim, u svojem obraćenju, razgovarao o tome zašto ponekad psuje, da postoji Gospodin, da se Njemu trebamo moliti kada nešto trebamo itd. I uključio se on u taj razgovor i sam mi je tada bio rekao da Gospodin postoji jer se na nekim primjerima iz svojeg života u to uvjerio. A jedva je završio i osnovnu školu. Nigdje ne radi, nema zdravstveno osiguranje, teški život. Nešto si je sam kriv a nešto je tako kako je.

I dođem mu ja u posjetu. Sama kost i koža, 45 kilograma. I o svemu smo razgovarali. Donio sam mu i nekoliko knjižica pa sam mu rekao neka si neku sam odabere. I odabrao si je one najtanje, o BOŽJEM MILOSRĐU I SESTRI FAUSTINI I O UKAZANJU NAŠE MAJČICE U FATIMI. Kazao je da bi to mogao pročitati a da su mu ostale predebele. I dao sam mu i listić o molitvi KRUNICE BOŽJEG MILOSRĐA. I rekao sam mu da ju ja molim svaki dan i da neka ju i on moli za svoje zdravlje. Iskreno, i da će ga Gospodin uslišati. A on mi kaže da gleda svaku nedjelju misu na televiziji. I da moli svaki dan KRUNICU MAJKE BOŽJE i pokaže mi čislo sa zrncima. On, koji tko zna od kada nije bio pri misi, nije se ispovjedio.


ON SADA DRŽI KRUNICU U RUCI I MOLI SE TEBI GOSPODINE. ON KOJI NEMA S ČIM NI BOLNICU PLATITI. ON SE TEBI MOLI GOSPODINE.


O GOSPODINE MOJ, SMILUJ SE TOME ČOVJEKU. AKO NE NA OVOM SVIJETU, GOSPODINE, ONDA SVAKAKO KADA DOĐE PRED TEBE, MOJ GOSPODINE. TEŽAK MU JE OVAJ ZEMALJSKI ŽIVOT GOSPODINE I MALO JE TOGA DOBRA PRIMIO U OVOM SVOJEM ZEMALJSKOM ŽIVOTU. GRIJEŠIO JE GOSPODINE ALI BUDI MILOSRDAN PREMA NJEMU. (moje suze)


JER TI SI GOSPODINE SVOJE KRALJEVSTVO OBEĆAO MALENIMA. I PRAVEDAN SI TI GOSPODINE ALI JOŠ VIŠE MILOSRDAN. I NEKA OVE SUZE KOJE SADA PLAČEM, MOJ GOSPODINE, BUDU MOJA MOLITVA ZA TVOJE MILOSRĐE. PRIMI IH GOSPODINE  MOJ,  OD  SRCA  SU.


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE I TVOJE MILOSRĐE U VIJEKE.

 

PS.  I nek vam ne bude teško pohoditi one za koje čujete da su bolesni ili u potrebi, jer to je, osim što nam je Gospodin to zapovijedio, i čin milosrđa s naše strane.  Učinimo što mi možemo a ostalo će Gospodin.  BUDITE  SIGURNI  U  TO!