Početna Sadržaj Moj dnevnik CHARLIJEVA PORUKA
CHARLIJEVA PORUKA PDF Ispis

 

Utorak, 12.04.2011.g.

 

Jučer sam od jedne drage osobe dobio e-mail u kojem mi je poslala i misli koje je za svoj 70. rođendan napisao i poklonio čovječanstvu Charlie Chaplin. Misli su onako životne, vidi se da se iza njih skriva proživljeni život jedne inteligentne osobe. No, odmah sam osjetio da mi nešto nedostaje. Odnosno, prvo mi je nečega bilo previše. Kako bi znali što želim komentirati, donosim vam misli u cijelosti.

 

''Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam da su bol i emocionalna patnja samo upozorenja koja mi govore da trenutno živim suprotno od svoje istine. Danas znam da se to zove BITI VJERODOSTOJAN.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam koliko može biti uvredljivo kada pokušavam da natjeram nekoga da radi ono što ja hoću, iako znam da trenutak nije pravi i da ta osoba nije spremna za to, pa čak i onda kad sam ta osoba JA. Danas, ja to zovem POŠTOVANJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam žudjeti za nekim drugačijim životom i mogao sam vidjeti da je sve što me okruživalo u stvari bilo poziv da rastem i da se razvijam. Danas, ja to zovem ZRELOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, shvatio sam da sam pod bilo kojim okolnostima uvijek na pravom mjestu, u pravo vrijeme i da se sve događa u točno pravom trenutku. Tada sam mogao biti miran. Danas , ja to zovem SAMOPOUZDANJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam samom sebi krasti vrijeme, i prestao sam praviti grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što mi donosi radost i sreću. Radim stvari koje volim da radim i koje vesele moje srce i činim to na svoj vlastiti način i u svom vlastitom ritmu. Danas znam da se to zove JEDNOSTAVNOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me vuklo ka dnu a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao ''zdravi egoizam'', ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOM SEBI.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, prestao sam željeti da sam uvijek u pravu, tako sam manje griješio. Danas sam shvatio da se to zove SKROMNOST.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za sviju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE dešava. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, spoznao sam da me moj um može poremetiti i da se od nekih svojih misli mogu razboljeti. Ali čim sam počeo da koristim svoje srce, moj um je dobio dragocjenog saveznika. Danas ovu vezu zovem MUDROST SRCA.

Nema potrebe da se plašimo svađa, suočavanja niti bilo kakvih problema, jer i zvijezde se ponekad sudare pa i iz sudara nastane neki novi svijet.

Danas, ja znam: TO SE ZOVE ŽIVOT.''


Kao što ste mogli pročitati misli su lijepe i sadržajne, baš onako svakodnevne. No, ono čega mi je odmah bilo previše je to ŠTO PREVIŠE DOLAZI DO IZRAŽAJA, KROZ SVE MISLI, OSOBNOST SAMOGA CHAPLINA. JA OVAKO JA ONAKO. TO MI JE IŠLO DO ODREĐENE RAZINE, DO TOGA DA SVATKO OD NAS PRVO MORA VOLJETI SEBE DA BI MOGAO DRUGE. NO, KADA JE SVE OKO SEBE POČEO PRILAGOĐAVATI SEBI, ODBACIVATI ŠTO MU NE VALJA I PRIHVAĆATI ŠTO MU VALJA, TADA ME JE PODSJETIO NA JEDNU OSOBU KOJU SAM DOBRO POZNAVAO. SEBE SAMOGA PRIJE OBRAĆENJA. TAKAV SAM PRIJE BIO JA DOK NISAM PUSTIO GOSPODINA U SVOJ ŽIVOT I PREDAO MU SVOJ ŽIVOT DA GA ON VODI I UPRAVLJA ONAKO KAKO JE TO ON ZA MENE PREDVIDIO.


Ono, što sam odmah osjetio da nedostaje, kao i u mnogim porukama koje kruže internetom a govore o tome kako treba živjeti, je GOSPODIN. Ipak, pročitao sam misli do kraja da vidim da li će naš dragi Charlie igdje spomenuti GOSPODINA I NJEGOV UTJECAJ NA CHARIJEV ŽIVOT. NA ŽALOST, CHARLIE GA NIJE NIGDJE SPOMENUO. IZGLEDA DA ON GOSPODINA ZA SVOJEG ZEMALJSKOG ŽIVOTA NIJE NIGDJE SPOZNAO. NIJE SPOZNAO DA SVE POČINJE I ZAVRŠAVA U GOSPODINU.


I poslije sam pročitao Charlijevu biografiju. I vidio sam da je vodio buran društveni, poslovni i obiteljski život. I NIGDJE NIJE SPOMENUTO DA JE VOLIO I POŠTOVAO GOSPODINA. No, naš Charlie je od Gospodina dobio dar da nasmijava i razveseljava druge ljude. I on je to činio. Da li će mu to biti dovoljno da PO GOSPODINOVOM MILOSRĐU UĐE U NJEGOVO KRALJEVSTVO, NE ZNAM. Jer, Charlie je IMAO PRILIKU GOSPODINA SPOZNATI I VJEROVATI U NJEGA A NIJE. TEŠKI JE TO GRIJEH, TVRDA JE BILA CHARLIJEVA NEVJERA.


No, BESKRAJNO JE GOSPODINOVO MILOSRĐE, NEKA SE SMILUJE VESELOJ SKITNICI.

 

Eto, zato ja ne poklanjam nikakvu pažnju onim mislima i ljudima i događajima KOJI KOLAJU INTERNETOM A NISU U GOSPODINU. SVE ONE SREĆE, ISPUNJENJA MOLITVI ILI OČEKIVANIH DOGAĐAJA GDJE SE TREBA NEŠTO TOLIKO I TOLIKO PUTA IZMOLITI ILI TOLIKO I TOLIKO PUTA UČINITI, UZIMAM SA REZERVOM. NASTOJIM SPOZNATI DA LI JE TO PO GOSPODINU. AKO SAM U SEBI NE OSJETIM NEDVOSMISLENU POTREBU DA TO TAKO UČINIM, JA TO NE ČINIM.

 

I molitve Svete Brigite imaju slično obećanje. Moliti godinu dana da se ispune neka obećanja koja je Gospodin objavio Svetoj Brigiti. No, TO  JE  GOSPODIN  OBEĆAO  I  OBJAVIO  SVETOJ  BRIGITI  A  NE  MI  LJUDI.  I u ovom slučaju sve se sastoji od moje vlastite volje da te molitve molim godinu dana. Ne započinjem ili ne završavam neki lanac, krug i sl. I malo mi je bilo čudno to ''moli toliko i toliko dana pa ćeš dobiti to i to''. Kao u nekom dućanu. No, kada sam ih počeo moliti, ČISTO SU ME PREUZELE, I GOSPODINOVA MUKA I SVE ONO ŠTO JE GOSPODIN OBJAVIO SVETOJ BRIGITI. I ZNAO SAM DA JE TO PO BOŽJEM. A GOSPODINOVO MILOSRĐE UČINITI ĆE OSTALO. JA SAMO MORAM MOLITI, ČINITI ŠTO MOGU.


I AKO SE NETKO NAĐE ISPUNJEN SADRŽAJEM NEKE PORUKE KOJU NAĐE NA INTERNETU A NIJE SIGURAN DA LI JE ONA PO BOŽJEM, NEKA SE MOLI, NEKA PRIHVATI SADRŽAJ PORUKE. I NEKA MOLI DUHA SVETOGA DA MU DADNE SPOZNATI SUŠTINU TE PORUKE. I SIGURNO ĆE, ODMAH ILI KROZ NEKO VRIJEME, OSJETITI KAKVA JE TO PORUKA I ŠTO MORA S NJOM ČINITI.


MENI SU PISANA BOŽJA RIJEČ, BIBLIJA , SADRŽAJ SVETE MISE I ŽIVOT PO BOŽJIM ZAPOVIJEDIMA SVE ONO ŠTO MI JE DOVOLJNO ZA MOJ SVAKODNEVNI ŽIVOT. OSTALO JE SVE NADOGRADNJA. I DOBRO PAZIM DA TA NADOGRADNJA NE BI POKUŠALA PROMIJENITI SPOZNAJU O ONOJ ČVRSTOJ STIJENI NA KOJOJ LEŽI MOJA VJERA. SPOZNAJU O ISUSU KRISTU, MOJEM I NAŠEM SPASITELJU KOJI JE UMRO ZA MENE I NAS NA KRIŽU, KAKO BI OTKUPIO MOJE I NAŠE GRIJEHE, OMOGUČIVŠI NAM TIME VJEČNI ŽIVOT U NJEGOVOM KRALJEVSTVU.


SAČUVAJ ME GOSPODINE LAŽNIH PORUKA I ISPRAZNIH LJUDSKIH MISLI. TI SI GOSPODINE JEDINA PORUKA KOJU ŽELIM SPOZNATI.


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.