Početna Sadržaj Moj dnevnik GOSPODIN I INTERNETSKE PORUKE
GOSPODIN I INTERNETSKE PORUKE PDF Ispis

 

Petak, 08.04.2011.g.

 

Već sam i prije htio pisati o ovome ali sam se nekako suzdržavao. Nekako sam osjećao da bi iznošenjem mojeg mišljenja o toj temi MOŽDA POVRIJEDIO MNOGE DRAGE LJUDE. A moja supruga često zna reći da svojim stavovima i razmišljanjem znam povrijediti druge ljude i da to nije dobro. I slažem se ja s njom, barem u pretežnom dijelu za onaj moj život prije, život bez Gospodina. Kada me Gospodin nije vodio i kada Gospodinu nisam predao svoj život u ruke.

Sada je to drugačije. Imam potpuno povjerenje u Gospodinovo vođenje, u njegove savjete koje spoznajem na razne načine. No, o čemu zapravo hoću pisati?

Nakon izlaska iz zatvora a pogotovo kako sam počeo svjedočiti za Gospodina putem ove internetske stranice, počeo sam razmjenjivati e-maile sa dosta dragih ljudi, koji su vjernici i koji imaju svojih životnih i duhovnih problema. I mnogi od njih povezeni su tako sa svojim prijateljima i međusobno si šalju mnoge lijepe pjesme, slike, članke, molitve i sl., sve ono što netko od njih nađe i što ga razveseli pa želi to podijeliti s drugima. Tako sam i ja dobio i dobivam navedene poruke.

Vrlo često su to poruke gdje se nešto treba učiniti toliko i toliko puta, poslati određenom broju ljudi, da se nikako ne smije nešto učiniti više ili manje puta od onog koji je navedeno, da se ne smije prekinuti neki takav lanac poruka, i sl.

Ima tu sadržaja u kojima se ne spominje Gospodin a ima i sadržaja u kojima je Gospodin osnova poruke i njezinog sadržaja. Ima tu i prekrasnih prirodnih ljepota, čuda prirode, ljudskih sposobnosti, i dr.

Mnoge ljude takve poruke razvesele, mnogi od njih povjeruju u to da je potrebno upravo učiniti nešto, što poruka traži, toliko i toliko puta, na takav i takav način, i onda ostaju u nadi da će se njihova želja, koja je povezana s takvom porukom, i ostvariti.

 

Ja sam od početka dobivanja tih poruka, sredinom prošle godine, za  mnoge od njih osjetio da mi nekako ne odgovaraju, NISAM IH MOGAO POVEZATI SA MOJOM VJEROM U GOSPODINA, S MISOM, S MOLITVAMA KOJE SAM MOLIO, S BOŽJOM RIJEČJU KOJU SAM S RADOŠĆU I PREDANJEM ČITAO.

 

Onda sam opet pomislio da možda ja nisam u pravu i da opet dolazim u stanje da nekome drugome namećem svoju volju ili svoje mišljenje a to, POGOTOVO NE U VJERI U GOSPODINA, NIKAKO NE ŽELIM, OD KADA SAM PREDAO GOSPODINU VOĐENJE MOJEG ŽIVOTA.


Pa sam prepustio tijeku vremena da mi pokaže i razjasni u mojoj glavi, a pogotovo u mojem srcu i duši, kako se odrediti prema svim tim porukama koje kolaju internetom i svim tim sadržajima, I SPOZNATI ŠTO JE OD SVEGA VOLJA GOSPODINOVA A ŠTO NIJE.


Kroz sve to vrijeme, čitajući sve te poruke, nekako sam imao dojam da sve to zapravo čovjeka, koji ih često čita, ODVODI OD STVARNOSTI, OD NJEGOVOG SVAKODNEVNOG ŽIVOTA, A TIME, POSREDNO I OD GOSPODINA.


Jer, često u propovijedima na misama, u svjedočenjima svetaca i blaženika, u samoj BOŽJOJ RIJEČI, BIBLIJI, nailazim na to da zapravo život moramo prihvaćati onako kako nam dolazi, s dobrim i lošim stvarima, događajima, trenucima, ljudima i dr.

Prilagođavajući život nekim sadržajima poruka koje dobijemo a nisu vezane uz svjedočenje o Gospodinu i životu po Njemu, mi zapravo NE ŽELIMO PRIHVATITI ŽIVOT ONAKO KAKO NAM DOLAZI I PROBLEME KOJE NAM NOSI. ŽELIMO DA POBJEGNEMO OD NJIH ILI DA IH RIJEŠIMO NA NEKAKAV ELEGANTAN I LAGAN NAČIN.


Još mi i nekako prolaze poruke o nekom dobrom vicu ili šali, smiješnoj slici ili nekom događaju. No, neki lanci energije, duha, sreće itd., jednostavno MI SE ČINE KAO BJEŽANJE OD STVARNOSTI I OD GOSPODINA. I JA SAM SIGURAN DA GOSPODIN U TAKVIM PORUKAMA I TAKVIM LANCIMA NIJE PRISUTAN NI OSOBNO A NI PREKO SVOJ DUHA SVETOGA A NI PREKO NEKOG OD SVOJIH ANĐELA.


I probao sam se sjetiti nekog primjera iz SVEVREMENSKE BOŽJE RIJEČI pa se nisam mogao sjetiti niti jednoga koji bi mi mogao potvrditi da bi takove poruke i lanci njihovog korištenja bili po BOŽJOJ VOLJI.

 

SVE STVARI I DOGAĐAJE, OD KADA SAM PREDAO ŽIVOT GOSPODINU U RUKE, NASTOJI U SEBI OSJETITI I NASTOJIM PRONIKNUTI I SPOZNATI DA LI SU PO BOŽJEM ILI PO ZLU. I UVIJEK DO SADA JA SAM OSJETIO, BAREM TAKO MISLIM, NEKU PRIVLAČNOST PREMA NEČEMU TAKVOME ILI ODBOJNOST.

 

TO NE ZNAČI DA SVE ONO PREMA ČEMU OSJETIM ODBOJNOST JE PO ZLU. TO NE MOGU TVRDITI. TKO SAM JA DA BIH TAKOVE STAVOVE MOGAO IZNOSITI. A VJEROJATNO MI GOSPODIN I NE DA SVE SPOZNATI. ILI MI JOŠ NIJE VRIJEME DA SPOZNAM. NO, ČIM OSJETIM ODBOJNOST I NELAGODU, POSTAJEM PUNO OPREZNIJI I S PUNO VIŠE PAŽNJE POSTUPAM S TIM DOGAĐAJEM ILI OSOBOM.

 

UPRAVO TAKAV OSJEĆAJ IMAM PREMA TIM PORUKAMA KOJE NISU U CIJELOSTI OPREDJELJENE PREMA GOSPODINU, PREMA NJEGOVOJ BOŽJOJ RIJEČI, KOJE ISTINSKI NE SVJEDOČE ZA NJEGA.


NE ZNAM, OSJEĆAM DA BIH MOGAO POVRIJEDITI NEKE DRAGE LJUDE SA OVAKVIM MOJIM RAZMIŠLJANJEM. NO, JA BIH IH SAMO HTIO POTAKNUTI DA NEKA KOD SVIH TIH PORUKA PROBAJU VIDJETI I SPOZNATI KOLIKO SU ONE U SKLADU S NAUČAVANJEM NAŠEG GOSPODINA ISUSA KRISTA, SA NJEGOVOM PISANOM BOŽJOM RIJEČJU, SA NJEGOVIM ZAPOVIJEDIMA I ŽIVOTOM U SKLADU SA SVIM TIM.


JER JA VJERUJEM U GOSPODINA I ZNAM DA NIKAKVO SLANJE PORUKA TOLIKO I TOLIKO PUTA, NIKAKVI LANAC SREĆE ILI ENERGIJE, ILI PREKIDANJE SVEGA TOGA NEĆE RIJEŠITI NIČIJE PROBLEME NITI MU PROMJENITI ŽIVOT. JEDINO MU MOŽE BITI GORE, JER SE TAKO ČOVJEK MOŽE NAVUĆI NA RAZNE ZLE I MAGIČNE SILE.


ONO ŠTO ĆE NAM POMOĆI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU JE BOŽJA RIJEČ I VRŠENJE NJEGOVIH ZAPOVIJEDI. I VJERA U GOSPODINA KOJI JEDINI ZNA ZA SVAKOGA OD NAS ZAŠTO JE BAŠ TAKVA I TAKVA SITUACIJA U NAŠEM SVAKIDAŠNJEM ŽIVOTU DOBRA ZA NAS, ZA NAŠ PUT PREMA SPASENJU I VJEČNOM ŽIVOTU.


ZNAM, I JA SAM TAKAV BIO PRIJE, TEŠKO JE PRIHVATITI DA JE NEČIJA BOLEST, PROBLEMI U OBITELJI, NA POSLU I U ŽIVOTNOJ OKOLINI, NEIMAŠTINA I PUNO DRUGIH SVAKODNEVNIH PROBLEMA DOBRO ZA NAS I DA TAKO MORA BITI DA BI SE SPASILI U BUDUĆEM ŽIVOTU.


NO, NITKO OD NAS NE MOŽE REĆI DA NAM JE UVIJEK U ŽIVOTU BILO LOŠE A ISTO TAKO NITKO OD NAS NE ZNA ŠTO NAM JE JOŠ GOSPODIN PRIPREMIO U PREOSTALOM DIJELU OVOG NAŠEG ZEMALJSKOG ŽIVOTA. JASNO, AKO U NJEGA ISTINSKI VJERUJEMO.


A KADA VAS UHVATE TAKVE MISLI, PA DAJTE SE SJETITE SVIH APOSTOLA, SVETACA I BLAŽENIKA I PRONAĐITE SAMO JEDNOGA KOJEMU JE U CIJELOM NJEGOVOM ŽIVOTU BILO LIJEPO I LAKO. VJERUJTE, NEĆETE NAĆI NI JEDNOGA. SVI SU ONI IMALI SVOJE KUŠNJE. I KADA SU BILI NAJVJERNIJI GOSPODINU, BILI SU NA KUŠNJAMA, BORILI SE SA SVOJOM VJEROM. NO, SVI ONI KOJI SU IZDRŽALI KUŠNJE U VJERI U GOSPODINA, ZADOBILI SU ŽIVOT VJEČNI A MNOGI OD NJIH, npr. JOB, I JOŠ BOLJI I SRETNIJI OVOZEMALJSKI ŽIVOT.


ZATO JA NE NAPUŠTAM SVOJU VJERU U PISANU BOŽJU RIJEČ, U SVAKODNEVNO PRISUSTVOVANJE SVETOJ MISI, U SVOJEG GOSPODINA. I MOLIM SE JA SVAKODNEVNO ZA POTREBE MNOGIH. I ZNAM DA GOSPODIN MOŽE UČINITI KAKO GOD ON HOĆE. NO, ON UVIJEK ŽELI ČINITI ONAKO KAKO JE TO ZA NAS NAJBOLJE DA BI ZASLUŽILI VJEČNI ŽIVOT.


NA NAMA JE SAMO DA TO SVE PRIHVATIMO I DA VJERUJEMO U GOSPODINA.


ZATO TE MOLIM GOSPODINE, BUDI MOJA SNAGA, DA PRIHVATIM ŽIVOT KAKO SI GA TI GOSPODINE ZA MENE NAMIJENIO. JER TI JEDINI ZNAŠ ŠTO JE ZA MENE NAJBOLJE.


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.