Početna Sadržaj Moj dnevnik PLAN ZA UNIŠTENJE CRKVE
PLAN ZA UNIŠTENJE CRKVE PDF Ispis

 

Ponedjeljak, 28.03.2011.g.

 

Neki dan mi jedna moja draga prijateljica, koja se puno moli i za sebe i svoje grijehe kao i za cijelu svoju obitelj i njihov spas, poslala adresu jedne internetske stranice gdje je pročitala o tome kako i na koji način zlo pokušava razarati našu Crkvu iznutra, da POSTOJI PLAN ZA UNIŠTENJE CRKVE. Djelujući na svećenike, na tijek euharistije, na naše ponašanje u crkvi, itd. I pitala me za moje mišljenje o svemu tome. Ja sam to sve pročitao te sam joj poslao e-mail u kojem sam joj rekao svoje mišljenje. Pišući joj taj e-mail, dobio sam osjećaj da bi njegov sadržaj mogao pomoći i nekom drugom, pa našu prepisku donosim u cijelosti.

 

NJEZIN E-MAIL:

 

Pozdrav,

evo jedan članak koji sam našla na netu pa ti vidi koliko toga se prakticiran kod nas na misi..

lp

anahttp://sites.google.com/site/molitedragadjeco/plan-za-unistenje-crkve

 

 

MOJ E-MAIL ODGOVOR:


POZDRAV I BLAGOSLOV TEBI I TVOJIMA. PROČITAO SAM ONO ŠTO SI MI SUGERIRALA NA ONOJ WEB STRANICI. PA ČUJ, NEMAM TI NIKAKOVIH POSEBNIH MIŠLJENJA O SVEMU TOME. NIJE TO NIŠTA NOVO. ZLO MAKSIMALNO NASTOJI NAPADATI SVA TEMELJA NAŠE VJERE KAKO BI NAS ODVRATILO OD GOSPODINA. JA TI SE S TIM PUNO NE ZAMARAM. ISTINA JE DA NEMA SVEĆENIKA NI BISKUPA NA ZEMLJI KOJI NE UČINI TOKOM DANA NEKI GRIJEH. NO, TO JE NJIHOV PROBLEM KOJI ĆE MORATI RIJEŠITI S GOSPODINOM KADA DOĐU PRED NJEGA. MOJ PROBLEM JE KAKO ĆU JA RIJEŠITI SVOJE GRIJEHE KADA DOĐEM PRED GOSPODINA.
ONO ŠTO MENE DRŽI NA PRAVOM PUTU, BAR SE JA TAKO NADAM I MOLIM, JESU  BOŽJA RIJEČ,  BIBLIJA,  I  SVE  ŠTO  JE  U  NJOJ  NAPISANO.  TO  JE  ONO  ŠTO  MI  NITKO NE  MOŽE  DRUGAČIJE  PROTUMAČITI  A  DA  JA  TO  TAKO  PRIHVATIM.  ISUS  JE  SOTONI,  A  TAKO  I  SVIM  NEVJERNICIMA I SLABOVJERNIM,  JEDNOSTAVNO  REKAO  ''
PISANO  JE''. TO  JE  MENI  DOVOLJNO.  NE  TREBA  NIŠTA  TUMAČITI.  ONO  ŠTO  TEBI  I  MENI  TREBA  ZNATI  ZA  NAŠ  SPAS  NAPISANO  JE  U  BIBLIJI  A  POSEBNO  U  EVANĐELJIMA.


I KADA MI NEŠTO NIJE JASNO, JA UZMEM BIBLIJU I PRONAĐEM ODGOVOR.
SADA SAM SI JOŠ KUPIO I KATEKIZAM KATOLIČKE CRKVE GDJE SU OBJAŠNJENI SVI POJMOVI I ODNOSI U CRKVI I OKO CRKVE. TO MI SAMO NADOPUNJUJE ONO ŠTO PIŠE U BIBLIJI JER SU ODREĐENI NAŠI LJUDSKI ODNOSI POVEZANI S VJEROM I CRKVOM.


ALI UVIJEK I SVUGDJE  JEDINO  U  ŠTO  BEZ  IKAKVIH KOČNICA VJERUJEM JE BOŽJA  RIJEČ,  BIBLIJA.


ZATO TI SE JA PUNO NE BAVIM NEKIM SILNIM PROROČANSTVIMA  I  VIĐENJIMA. PA AKO HOĆEŠ, SVAKO VIĐENJE I SVAKO PROROČANSTVO SAMO JE  MOŽDA TOČNIJE ODREĐENJE SVEGA ONOGA ŠTO JE DAVNO ZAPISANO U BIBLIJI. I ZADNJI DANI, I ANTIKRIST, I NEVOLJE ZA LJUDE, I DOLAZA KRISTOV, I SVE DRUGO.


PA  SVE  TI  TO  PIŠE  U  BIBLIJI.  I  ČEMU  DA  SE  JA,  OBIČAN  VJERNIK  I  GRJEŠNIK  S  TIM  ZAMARAM.  BITI  ĆE  TAKO  KAKO  JE GOSPODIN  ISPLANIRAO  ZA  SVE  NAS  I  DAVNO  NAM  OBJAVIO.

NO,  ONO  ŠTO  JE  NAJVAŽNIJE  ZA  TEBE  I  ZA  MENE  I  SVAKOGA  OD  NAS  JE,  KAKO  ĆEMO  SE  MI  PREMA  SVEMU  TOME  ODREDITI  I  U  ŠTO  ĆEMO  VJEROVATI.


JA  TI  VJERUJEM  ISKLJUČIVO  U  GOSPODINA  I  NJEGOVU  RIJEČ  KOJU  NAM  JE  OBJAVIO.  A  OSTALO,  O  OSTALOM  SE  NEKA  BRINU  DRUGI.  MENE  ISKLJUČIVO  BRINE  ŠTO  ĆU  JA  REĆI  GOSPODINU  KADA  DOĐEM  PRED  NJEGA.  ŠTO  SAM  I  KAKO  ČINIO  SA  DAROVIMA  KOJE  MI  JE  DAO,  SA  BOŽJOM  RIJEČJU  KOJU  MI  JE  OBJAVIO.  TO  TI  MENE  BRINE.  JER  ZNAM  DA  SAM  PUNO  GRIJEŠIO.  ZATO  TI  JA  NEMAM  VREMENA  RAZMIŠLJATI  O  TOME  ŠTO  ĆE  SE  I  KAKO  DOGODITI.  BIT  ĆE  KAKO  JE  GOSPODIN  ISPLANIRAO  I  NAGOVIJESTIO.  I  JA  BIH  HTIO  BITI  SPREMAN.ČUJ,  SVATKO  TRAŽI  NEKE  SVOJE  ODGOVORE.  JA  SAM  SVOJE  NAŠAO.  I  VIŠE  ME  S  NJIH  NE  SKRENU  NIKAKVA  PROROČANSTVA  I  TUMAČENJA.  DOŠAO  SAM  DO  BOŽJE  RIJEČI.  I  TU  JE  SVE.  ONA  MI  JE  SVE  RAZJASNILA.  I  SAMO  SE  NJE  DRŽIM.  A  SVATKO  OD  NAS  TO  MORA  NAĆI  SAM  JER  ĆE  I  SAM  ODGOVARATI  PRED  GOSPODINOM.


POZDRAV  I  BLAGOSLOV  TEBI  I  TVOJIMA. IVAN.


NJEZIN DRUGI E-MAIL, ODGOVOR:


Pozdrav i tebi,

što se tiče članka poslala sam ti ga zato jer se mnogo toga događa u crkvi već sada a to je ono što moja mama stalno govori da je pisalo da  će se mnogi svećenici zarediti samo zbog toga da bi razarali crkvu iznutra. Tako valjda mora biti. Ni ja se ne zamaram s time ali sam jednostavno htjela da i taj dio upoznaš u svom duhovnom rastu...

Za sada se molim za sebe , za  muža....u stvari za cijelu obitelj. Platila sam i misu.

Pozdrav i blagoslov...

 


MOJ DRUGI E-MAIL:POZDRAV I BLAGOSLOV. DA, SLAŽEM SE DA ZLO DJELUJE SVUGDJE I KORISTI SVE NAČINE. NO, JA SAMO HOĆU REĆI DA NIJE NA NAMA DA MI O TOME SUDIMO. ON ĆE SUDITI,  GOSPODIN.   MI SE SAMO MORAMO ZNATI ODREDITI PREMA TOME, DOGAĐAJU ILI ČOVJEKU, DA LI JE PO DOBROM ILI PO ZLU.   AKO JE PO DOBROM, ZAHVALITI GOSPODINU.   AKO JE PO ZLU, MOLITI SE ZA NJEGA.  I NEMOJ MISLITI DA SAM BAŠ U SVE TO TAKO SIGURAN.  I JA BIH PONEKAD HTIO PROMJENITI OVO I ONO, REĆI NEKOME OVO I ONO.   ALI, ONDA SE SJETIM SEBE I SVOJIH GRIJEHA.   I ODMAH SE OKRENEM PREMA NJIMA I PREMA GOSPODINU DA NEKAKO ZASLUŽIM DA MI OPROSTI.   I TU SE ONDA PONOVNO OKREĆEM BOŽJOJ RIJEČI.  JER JE U NJOJ SVE ONO ŠTO MENI TREBA.  AKO NEKOME MOŽEŠ POMOĆI ZNAJ DA TO OD TEBE TREBA GOSPODIN I TO ON OD TEBE OČEKUJE.   OSUĐIVANJE I SLIČNO ON NIJE NIGDJE U SVOJOJ BOŽJOJ RIJEČI PREDVIDIO ZA NAS.


EVO, TAKO SI TO JA TUMAČIM I MOGU TI REĆI DA SAM NA TAJ NAČIN MIRAN.  ČINIM ŠTO MOGU.   I NADAM SE DA ĆE TO GOSPODINU BITI DOVOLJNO.  SAMO SE UVIJEK PITAJ DA LI JE TO SVE ŠTO SI MOGLA UČINITI. AKO JE, BUDI MIRNA.  AKO NIJE, UČINI ONO ŠTO MISLIŠ DA MORAŠ I MOŽEŠ.   I PITAJ SE UNUTAR SEBE, DA LI JE TO, ŠTO ŽELIŠ UČINITI PO DOBROM ILI PO ZLU.   I ČINI ONAKO KAKO SI OSJETILA.  DA ĆE NAS ZLO PONEKAD PREVARITI.  I TO JE MOGUĆE.   NO, GOSPODIN ĆE NAM TO PUNO LAKŠE OPROSTITI UKOLIKO SMO NESVJESNO NAPRAVILI NEGO ONDA KADA SMO ZNALI DA LOŠE ČINIMO PA SMO TO I UČINILI.


ČITAJ I RAZMATRAJ BIBLIJU. SVE TI JE U NJOJ.

SADA SAM NEKI DAN KUPIO JEDNU KNJIGU ''NASLJEDUJ  KRISTA''. UNUTRA JEDAN  REDOVNIK SVJEDOČI VJERU I MISLI ZA DRUGE REDOVNIKE I SVEĆENIKE ALI I ZA NAS LAIKE. PREKRASNA ZA SVAGDANJA RAZMATRANJA. I BAŠ MI JE DRAGO RADI TEBE. MOLI I DALJE. POZDRAV I BLAGOSLOV TEBI I TVOJIMA. IVAN


Evo, to je bila naša prepiska. Ima puno raznih svjedočenja za Gospodina. Tako je i ovo moje. I svi mi znamo, a što je najbitnije, GOSPODIN ZNA, zašto mi svi to činom. I SAMO ĆEMO NJEMU ODGOVARATI. I ŠTO SMO UČINILI I ŠTO NISMO UČINILI.

A SVE ŠTO NAM TREBA ZA SVAGDANJI ŽIVOT, NJEGOVA JE RIJEČ I ON SAM KOJI NAM SE DAJE KROZ EUHARISTIJU.

I TO JE TO.


DRAGI GOSPODINE, PRIBLIŽI NAM SVAKODNEVNO SVOJU RIJEČ I DAJ NAM SNAGE DA PO NJOJ ŽIVIMO!


BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.