Početna Sadržaj Moj dnevnik MORAM SE NAUČITI SLUŠATI GOSPODINE
MORAM SE NAUČITI SLUŠATI GOSPODINE PDF Ispis

 

Srijeda, 23.03.2011.g.

 

ŠTO JE BOŽJA VOLJA ZA MENE I MOJ ŽIVOT? KAKAV JE NJEGOV PLAN ZA MENE? ŠTO MORAM RADITI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU DA BIH VRŠIO NJEGOVU VOLJU ZA MENE I ZA SVE OKO MENE? KAKO DA TO PREPOZNAM? KAKO, KAKO, KAKO…

Ovaj ''KAKO'' sigurno ne muči samo mene nego i mnoge oko mene, KOJI VJERUJU U GOSPODINA. ONI KOJI VIŠE VJERUJU IMAJU I VIŠE ''KAKO I ŠTO''.

Prisjećam se mnogih detalja mojeg prijašnjeg života. Bio je pun grijeha ali je u njemu nastala i moja veza i crkveni brak s mojom ženom, rodila su se u tom braku i naša djeca, završio sam fakultet, radio razne poslove, stvorio neke materijalne pretpostavke za život, utjecao na živote mnogih ljudi… I MNOGO GRIJEŠIO. I PREMA GOSPODINU I PREMA MNOGIMA OKO MENE.

I, DOGODI MI SE OBRAĆENJE. Mnogo od onoga što sam i kako prije radio, VIŠE NE ŽELIM.

PREDAO SAM SVOJ ŽIVOT GOSPODINU. NEKA ME ON VODI, NEKA ON BUDE MOJE ''ŠTO I KAKO''.

 

I bilo bi to vjerojatno jednostavno DA OVIM ZEMALJSKIM SVIJETOM NE CARUJE ZLO. ILI KAKO ZNA ČESTO KAZATI MOJA SUPRUGA ''TI U SVEMU VIDIŠ ZLO''. DA, PREPOZNAJEM GA, ALI TO NE ZNAČI DA SU I TI LJUDI ZLI, NEGO IH SAMO ZLO U POJEDINOM TRENUTKU ISKORISTI DA PROVEDE NEKI SVOJ NAUM.


A ja se prekrasno osjećam sada kada je Gospodin upravitelj mojeg života. I KADA ZNAM DA VRŠIM NJEGOVU VOLJU. No, onaj prijašnji način života, društvena okolina, svakodnevno funkcioniranje ovoga svijeta oko mene, PONEKAD ME DOVEDE U RAZMIŠLJANJE ŠTO I KAKO DALJE.

A još uvijek nisam toliko pročišćen u Gospodinu da bih mogao bez ikakvih problema prepoznavati NJEGOVE ZNAKOVE I NJEGOVU VOLJU ZA MENE.

 

Dao mi je da završim pravni fakultet a nikada nisam imao potrebu i nikada nisam bio ni sudac ni odvjetnik, dvije najviše stepenice toga zvanja. I danas imam neke planove za posao koje nemaju nikakve veze s mojim završenim fakultetom. DA LI JE TO VOLJA GOSPODINOVA, DA LI SAM DOBRO RAZUMIO TVOJE ZNAKOVE GOSPODINE!?


I znam i odgovor. MORAM SE MOLITI GOSPODINU DA MI DADNE DA TOČNO SPOZNAM NJEGOVU VOLJU ZA MENE. I DA JU ONDA BEZREZERVNO VRŠIM. A dođem mi ponekad da to nije dobro da stalno nešto gnjavim Gospodina sa svojim molitvama. Daj mi spoznati ovo, daj mi spoznati ono, zašto ovo ovako ili ono onako… KAO DA SE JOŠ JEDAN DIO MENE BORI PREDATI GOSPODINU U CIJELOSTI. JER TO ONAJ LJUDSKI DIO, KOJI SE JOŠ NIJE PREDAO GOSPODINU U CIJELOSTI, BORI DA SAM ODLUČUJE PO SVOJOJ VOLJI, DA OHOLO MISLI DA ZNA ŠTO JE ZA MENE NAJBOLJE, DA ŠTO MORAM STALNO NEŠTO PITATI GOSPODINA KAO DA JA TO ISTO NE MOGU SAM ZAKLJUČITI. O, JOŠ IMAM JA PUNO BORBE SAM SA SOBOM. DA SE U CIJELOSTI PREDAM GOSPODINU I DA PREPOZNAM I VRŠIM NJEGOVU VOLJU ZA MENE.


Pa i sam Gospodin je ponekad, u svojim molitvama svome Ocu, htio da BUDE NJEGOVA VOLJA, HTIO JE SVOJIM MOLITVAMA PROMJENITI VOLJU SVOJEGA OCA ZA NJEGA. NO, ON JE IPAK NA KRAJU KAZAO ''…ALI NEKA TVOJA VOLJA BUDE, OČE, A NE MOJA.'' ZNAO JE I PRIHVATIO DA NJEGOV OTAC, KOJI GA NEIZMJERNO LJUBI, ZNA NAJBOLJE ŠTO JE ZA NJEGA DOBRO. I DA ON SAMO TU NJEGOVU VOLJU TREBA VRŠITI. I GOSPODIN ISUS JE TO I RADIO. ISKLJUČIVO JE VRŠIO SAMO VOLJU SVOJEGA OCA NA NEBESIMA. MOLIO GA JE DA MU JU DADNE SPOZNATI U MNOGIM MOLITVAMA KOJE JE UPUĆIVAO SVOJEMU OCU, I ONDA JU JE VRŠIO.


TAKO MORAM I JA. MNOGO MOLITI GOSPODINA DA MI DADNE SPOZNATI KOJA JE NJEGOVA VOLJA ZA MENE U MOJEM ŽIVOTU I KAKAV JE NJEGOV BOŽANSKI PLAN ZA MENE. I ONDA TU VOLJU VRŠITI.

 

A JA SE JEDNOSTAVNO NE MOLIM DOVOLJNO GOSPODINU ZA TO. NEKAKO MISLIM DA MOGU I SAM. A NE MOGU.


O, HVALA TI GOSPODINE ŠTO SI MI DAO SPOZNATI NEDOSTATAK MOJE MOLITVE. DA SE PREMALO MOLIM DA SPOZNAM TVOJU VOLJU ZA MENE. I DA SE MOLIM DA MI DATE SPOZNAJE UČVRSTIŠ OD SVAKOVRSNOG ZLA KOJE ĆE ME HTJETI ZAVESTI.

 

I SADA VIDIM GOSPODINE DA NISU DOVOLJNO SAMO ONE KLASIČNE MOLITVE UPUĆENE TEBI NEGO DA SE MORAM S TOBOM RAZGOVARATI, IZNOSITI TI SVOJE DILEME I ONDA TEBE SLUŠATI U PONIZNOSTI SVOJEG SRCA. SLUŠATI KAKO MI GOVORIŠ I PREPOZNAVATI TVOJE ZNAKOVE.


A CRKVA I MISA SU NAJBOLJA MJESTA ZA RAZGOVOR S TOBOM, GOSPODINE. KADA VEĆ SVKI DAN IDEM NA SASTANAK S TOBOM, MOGAO BIH I S TOBOM I ČEŠĆE RAZGOVARATI. NE SE SAMO MOLITI, SAMO GOVORITI. MORAM TE NAUČITI SLUŠATI GOSPODINE. SLUŠATI I PUSTITI DA TI GOVORIŠ.

 

MOLIM TE GOSPODINE, NAUČI ME TEBE SLUŠATI I ČUTI!

 

BLAGOSLOVLJEN TI GOSPODINE U VIJEKE.