Početna Sadržaj Moj dnevnik SNAGA SUZA I SNAGA OPROSTA
SNAGA SUZA I SNAGA OPROSTA PDF Ispis

 

Nedjelja, 05.12.2010.g.

 

Danas sam razgovarao sa jednim svojim prijateljem, ima razvalinu duševnog života koja se širila godinama. Svatko, od njegove okoline, tu je razvalinu pomalo širio a da se to nije vidjelo. I došli su trenuci kada je taj moj prijatelj trebao upasti cijeli u nju. Zlo ga je skoro dotjeralo do kraja da mu uzme dušu. No, nekim čudom, ''ušuljao se'' Gospodin u njegov život. I to je to. Mojeg prijatelja čeka puno molitve i suza, ali on je krenuo putem Gospodnjim pa će imati i njegovu pomoć dok god ustraje na tom putu. Slava i hvala Gospodinu, molim Ga da tom mom prijatelju dadne snage i ustrajnost molitve. U nastavku vam donosim razmijenjene e-mailove.

 

 

Moj e-mail:

POZDRAV, PRIJATELJU. BAŠ MI JE DRAGO ŠTO VIDIM DA TE STVARNO GOSPODIN ODLUČIO DOVESTI NA POČETAK PUTA KOJI JE ON ZA TEBE NAMIJENIO KAKO BI OSTVARIO MOGUĆNOST VJEČNOG ŽIVOTA, UZ TO DA IMAŠ I JEDAN NORMALNI ŽIVOT OVDJE NA ZEMLJI. VJEROJATNO BI TI OVAKVE RIJEČI PRIJE GODINU, DVIJE ZVUČALE MALO ČUDNO I NESTVARNO, ALI SAD ZNAM DA ZNAŠ O ČEMU GOVORIM. NAJBITNIJE DA TE GOSPODIN POZVAO JER SI MU SE TI NA NEKI NAČIN, KAD RAZMISLIŠ VIDJET ĆEŠ KOJI, OBRATIO ZA POMOĆ. DRAGO MI JE ZBOG TEBE ALI TE SAD ČEKA PUNO MOLITVE I SUZA. NO, VIDJET ĆEŠ, IZ DANA U DAN ĆE TI BITI LJEPŠE.


ŠTO SE MENE TIČE, ZA TO ŠTO SI OSJETIO PROMJENE NA MENI, ISKLJUČIVI JE RAZLOG ŠTO SAM JA SVOJ ŽIVOT PREDAO GOSPODINU. PREDAO SAM MU SVE SVOJE STRAHOVE, BRIGE, GRIJEHE, BOLI, ITD. I NAKON TOGA SAM POSTAO SLOBODAN. KROZ NEKO VRIJEME I TI ĆEŠ BITI TAKAV I TAKO ĆEŠ SE OSJEĆATI. ALI, PRIJATELJU DRAGI, MORAŠ ZNATI DA TE ZLO NIKAD NEĆE PUSTITI SAMO TAKO. ZATO GA MORAŠ PREPOZNAVATI. A KAKO? TAKO DA SVE ZA ŠTO IMAŠ DILEMU UPITAŠ SEBE DA LI JE TO PO BOŽJEM ILI PO ZLU. I BRZO ĆE TI DOĆI ODGOVOR U MISLI. A NEKAD ĆE TI SE ZLO POKAZATI I DIREKTNO. NO, MORAŠ ZNATI, DA JE ZLO VELIKA KUKAVICA, I KADA MU SE ODUPREŠ, POGOTOVO KADA TO UČINIŠ UZ ZAZIVANJE POMOĆI OD GOSPODINA, ONO BJEŽI I OSTAVLJA TE. BIT ĆE TI PREKRASNO KADA ĆEŠ DOŽIVJETI TAKVE SITUACIJE. UZMI SI NEKOLIKO KRATKIH MOLITVI ZA TU PRILIKU. VIDIO SAM PREKRASNE KRATKE I DRUGE MOLITVE NA STRANICI www.tebe-tražim. I VJERUJ, NE TREBAJU TO BITI NIKAKOVE UČENE MOLITVE. GOSPODIN VOLI MOLITVE OD SRCA, IZ TVOJE DUŠE, KOJA VAPI ZA POMOĆI. TADA SE DIGNU SILE BOŽJE I ZLO NESTANE KAO DA GA NIKAD NIJE BILO. NO, TI TO MORAŠ VJEROVATI.


I SIGURNO SE PITAŠ KAKO SE TO MOŽE ZNATI, TO DA TI JE VJERA DOVOLJNO JAKA? TO ZNATE SAMO TI I GOSPODIN. JER SAMO TI I ON POZNAJETE TVOJE NAJDUBLJE KUTKE GDJE JOŠ IMA TAME. I PRED GOSPODINOM NEMA ''FOLIRANJA''. SAMO ONDA KADA MU SE SA SVOJIM BRIGAMA I PROBLEMIMA OTVORIŠ IZ DUBINE SRCA I DUŠE, ONDA ON ZNA DA JE TO ISKRENO, DA TI JE VELIKA POTREBA I DA SE HOĆEŠ PROMIJENITI I OKRENUTI NJEMU. TADA DOLAZI BOŽJA SILA, DUH SVETI ĆE RASVJETLITI TAJ DIO TVOJEG BIĆA I ''PUF'', SVJETLO. NAJEDANPUT ĆE TI I TAJ PROBLEM I CIJELI ŽIVOT PONOVNO DOBITI ISTINSKI SMISAO.


NO, JOŠ JEDNU STVAR TI MORAM REĆI. OSJETIO SAM TO KOD TEBE I TU JE VELIKA TAMA U TVOJOJ DUŠI. TO JE TERET OPROSTA. OSJETIO SAM DA IMAŠ U SVOJOJ OKOLINI LJUDI KOJIMA MORAŠ OPROSTITI. I DA JE TERET TOGA OPROSTA STRAŠNO TEŽAK ZA TEBE I DA SAM SIGURAN DA TI, TAKAV KAKAV SADA JESI, TO NE MOŽEŠ SAMO TAKO LAKO UČINITI. NO, MORAŠ SE POČETI MOLITI GOSPODINU DA TI DADNE SNAGE ZA TO. JER, NA ŽALOST, NEĆEŠ MOĆI NAPRIJED AKO ĆEŠ U DUŠI NOSITI TERET NEOOPRAŠTANJA.


TI NE MOŽEŠ ZAMISLITI SADA (evo prolaze me trnci) KOLIKA JE SNAGA OPROSTA. POSLIJE STRAHA, MRŽNJA I SRDŽBA SU DRUGA DVA NAJJAČA ORUŽJA S KOJIMA NAS ZLO DRŽI POD KONTROLOM. ZATO MOLI GOSPODINA, NA KOLJENIMA, DA TI DADNE SNAGU ZA OPROST.
I BIT ĆE SUZA. ALI, KOLIKA JE SAMO SNAGA U TIM SUZAMA. SUZE KOJE ĆEŠ ISPLAKATI JEDNOSTAVNO PRŽE ZLO. KOLIKO SAM IH SAMO JA ISPLAKAO. SUZE POKAJNICE NA POČETKU OBRAĆENJA, A SUZE RADOSNICE U ZADNJE VRIJEME. RASTAPAJU I UNIŠTAVAJU ZLO. A NAKON OPROSTA, RANE KOJE SI IMAO OD TE ILI TIH OSOBA ZACJELJUJU I TI POSTANEŠ SLOBODAN KAO'' PTICA NA GRANI''.

I MORAŠ ZNATI DA TI SVOJIM OPROSTOM I SUZAMA STRAŠNO POMAŽEŠ I OSOBI PREMA KOJOJ JE UPUĆEN TVOJ OPROST. MOŽDA TI TO TAKO NA POČETKU NEĆE IZGLEDATI ALI MOŽDA SI TI ORUĐE GOSPODINOVO KOJOM ĆE I TU OSOBU U POTPUNOSTI DOVESTI K SEBI. A ZATO TI SLIJEDI ISCJELJENJE RANA NA ZEMLJI I NAGRADA NA NEBU.

EVO, MALO SAM ODUŽIO ALI SAM OSJETIO DA TI TO MORAM NAPISATI. TI SE SAMO JAVI, PA ĆEMO NASTAVITI RAZGOVOR. BUDI SRETAN JER SE GOSPODIN POČEO BRINUTI O TEBI. TAKO TI JE EVO I MENE DOVEO NA TVOJ PUT, TO MORAŠ SHVATITI KAO ZNAK DA GOSPODIN BRINE O TEBI. SAMO MU SE MORAŠ PREDATI, PUNO SE MOLITI I SLUŠAT I NJEGOVE ZNAKOVE. NEKI ĆE TI DOĆI SAMI, NEKE ĆE TI DRUGI PRENIJETI KAO SADA JA. BAŠ MI JE DRAGO ZBOG TEBE, POZDRAV I BLAGOSLOV. IVAN.

Njegov e-mail:

Javljam ti se ponovo,mada ne znam jesi li pročitao mail koji sam ti poslao popodne. Totalno sam u komi ;i ti,Gospodin, i Zoran jedina ste mi nada da ustrajem u nečemu što želim  promijeniti. Onaj današnji razgovor samo je jedna kapljica a ne kap u oceanu briga koje me more. Čitam ponovo tvoja svjedočanstva,nadam se da će se i meni takvo nešto desiti; žarko bi to želio, a drago mi je da s nekim mogu podijeliti svoj križ. Ivo,život mi više nije život, pokušavam u duhovnom svijetu naći svoj mir. Koliko dugo.... ne znam,bude li snage fizičke i duhovne. Želio bi to prebroditi,mada nije lako jer se gomila godinama,ali želio bih to. Pomozi Ivo,prošao si kalvariju; ja je prolazim nešto drugačiju,ali u vjeri u Gospodina i pomoć prijatelja ali ne „prijatelja“, nadam se da ću ponovno normalno funkcionirati. Ovo neka ostane među nama,dragi Bog nam je svjedok da je sve u dobroj namjeri. Njemu na slavu a nama grešnicima neka pomogne da u kušnjama kroz koje prolazimo dade snagu. Slava ti Bože. Bog te blagoslovio i vjerujem u sve ono što i ti ,možda nisam još na tom nivou ali radim na tome.  Pozdravljam te,u vapaju za pomoći Svevišnjega,

Moj e-mail:

SAMO USTRAJ, PRIJATELJU MOJ. PROČITAO SAM TVOJ E-MAIL, I OVAJ DRUGI. ZATO SAM TI I NAPISAO ONAJ MOJ KOJEG ĆU MALO DORADITI PA ĆU GA OBJAVITI NA SVOJOJ STRANICI JER MISLIM DA BI MOŽDA JOŠ MOGAO NEKOME POMOĆI. NE TREBAŠ SE BOJATI, MOJI RAZGOVORI S TOBOM BIT ĆE SAMO IZMEĐU NAS. PONOVNO TI KAŽEM DA BUDI SRETAN , JER SADA NISI SAM. DO PRIJE TJEDAN, DVA BIO SI I BEZ MENE I BEZ ZORANA, A SKORO I BEZ GOSPODINA. SADA SMO TI SVI TU. ISKORISTI NAS TAKO KAKO OSJETIŠ DA TI JE POTREBNO. RAZMIŠLJAJ O OPROSTU. BLAGOSLOV. IVAN.

 

Evo, možda će netko od vas u svemu ovome naći nešto za sebe. Tako to izgleda kada se obratiš za pomoć Gospodinu. Pošalje ti pomoć s raznih strana kao i ovom mojem prijatelju koji možda to sada nije ni svjestan. Tražite pomoć od Gospodina i On će vam ju poslati. On zna što je za vas najbolje i tako ćete dobiti pomoć. Ali samo otvorena srca, to stalno ponavljam. I razmislite o oprostu. Nijedno obraćenje, iscjeljenje duše i srca, nije počelo bez oprosta. Jer svi smo mi grješni i imamo sigurno nekoga kome moramo oprostiti ili čiji oprost moramo primiti. Vi tražite, Gospodin će dati.

SLAVA I HVALA GOSPODINU, BOGU NAŠEMU!